Δείτε επίσης

Ικαρία

Το παράδοξο της Ικαρίας

Πολλούς ερευνητές απασχολεί η ανακάλυψη ενός φαρμάκου που θα καταπολεμά τα γηρατειά. Σήμερα βάζουμε στο μικροσκόπιο το πανέμορφο νησί της Ικαρίας και ανακαλύπτουμε γιατί εκεί οι άνθρωποι ζουν μια μακριά και υγιή ζωή.

γενόσημα φάρμακα

Ο κόσμος των γενοσήμων φαρμάκων

Η υγεία αποτελεί κοινωνικό αγαθό που κάθε κράτος οφείλει να παρέχει σε όλους. Ωστόσο, περίπου το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση στα φάρμακα λόγω των υψηλών τιμών με το ποσοστό να αγγίζει το 50% στις αναπτυσσόμενες χώρες. Συνεπώς, η χρήση των γενόσημων φαρμάκων φαντάζει σαν μια ιδανική εναλλακτική λύση σε πολλές χώρες του κόσμου.

ομιλία

Πώς επηρεάζει το LSD την ομιλία

Το διαιθυλαμίδιο του λυσεργικού οξέος ή LSD, είναι μία κλασική παραισθησιογόνος ουσία που μπορεί να παράγει μεταβαλλόμενες καταστάσεις συνείδησης. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αλλοίωση των ορίων μεταξύ εαυτού και περιβάλλοντος, όπως συμβαίνει σε ορισμένες ψυχιατρικές ασθένειες. Γι’ αυτό, οι ειδικοί μελετούν το φάρμακο, με την ελπίδα ότι θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία.

Μεταλλαγμένοι πίθηκοι στην Ουγκάντα

Μεταλλαγμένοι πίθηκοι στην Ουγκάντα

Εδώ και μερικά χρόνια, στο Εθνικό Πάρκο της Ουγκάντα οι πίθηκοι εμφανίζουν περίεργες δυσμορφίες.

Χρησιμοποιούμε cookies που μας επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας.
Κάνοντας κλικ στο "Συμφωνώ" ή συνεχίζοντας να χρησιμοποιείται την ιστοσελίδα bioximikos.gr συμφωνείτε με τη χρήση cookies.