Δείτε επίσης

στρες

Οι επιπτώσεις του μακροχρόνιου στρες στο σώμα μας

Το άγχος επηρεάζει άμεσα τη συναισθηματική μας ευεξία. Η συνεχής ενεργοποίηση της κατάστασης «μάχη ή φυγή» φθείρει το σώμα.

αλκοολ

Άλλοι πίνουν και άλλοι μεθάνε...

Ανάλογα με τις γενετικές διαφορές κάθε άνθρωπος αντιδρά με διαφορετικό τρόπο στο αλκοόλ. Τα ένζυμα του μεταβολισμού είναι κυρίως η αιτία που δεν εμφανίζουμε όλοι την ίδια αντοχή στο ποτό και που οι περισσότεροι Ασιάτες μεθάνε εύκολα.

βακτήριο εντέρου

Ένα υποκατάστατο ζάχαρης φαίνεται ότι ενισχύει μια ενδονοσοκομειακή λοίμωξη

Κάνουνε ότι μπορούμε για να αποφύγουμε τη ζάχαρη για τις επιπτώσεις που έχει στο σώμα μας. Τα τελευταία 15 χρόνια πολλοί παρασκευαστές επεξεργασμένων τροφίμων, από τα ζυμαρικά μέχρι τα αλλαντικά, έχουν αντικαταστήσει τη σουκρόζη με ένα άλλο γλυκαντικό, τη trehalose. Από τις αρχές του 2000, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι νοσοκομειακές λοιμώξεις από το βακτήριο Clostridium difficile, μπορεί η trehalose να είναι το κομμάτι του παζλ που λείπει.

ρητίνη

Οι θεραπευτικές ιδιότητες της ρητίνης

Η ρητίνη ή το ρετσίνι έχει πολλαπλές χρήσεις τόσο φαρμακευτικές όσο και πρακτικές. Εκκρίνεται από ορισμένα κωνοφόρα δέντρα, για να σφραγίσει ρωγμές και σχίσματα στο δέντρο ώστε να προστατευθεί από παθογόνους μικροοργανισμούς.

Χρησιμοποιούμε cookies που μας επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας.
Κάνοντας κλικ στο "Συμφωνώ" ή συνεχίζοντας να χρησιμοποιείται την ιστοσελίδα bioximikos.gr συμφωνείτε με τη χρήση cookies.