Δείτε επίσης

αυτισμός

Ένα αντικαρκινικό φάρμακο πολεμά και τα συμπτώματα του αυτισμού

Οι μηχανισμοί μέσω των οποίων δρα το φάρμακο το κάνουν ένα πολλά υποσχόμενο υποψήφιο φάρμακο για τη θεραπεία του αυτισμού.

daredevil

Ισχύει ότι οι τυφλοί ακούν καλύτερα;

Τα ηχητικά κύματα παράγονται από σώματα που εκτελούν μηχανικές ταλαντώσεις (δονήσεις), και επομένως χαρακτηρίζονται ως μηχανικά κύματα. Στον άνθρωπο, ο ήχος γίνεται αντιληπτός από τα δύο αισθητήρια όργανα ακοής, που είναι τοποθετημένα συμμετρικά σε αντίθετες πλευρές του κεφαλιού. Όταν τα ηχητικά κύματα εισέρχονται στο εσωτερικό αφτί, κινούν τα τριχοειδή κύτταρα. Τα τριχοειδή κύτταρα «μεταφράζουν » αυτή την κίνηση σε ένα ηλεκτρικό σήμα που μπορεί να κατανοήσει ο εγκέφαλος.

ύπνος

Ο ύπνος συρρικνώνει τον εγκέφαλο ...και είναι για καλό

Ο ύπνος συρρικνώνει τις νευρωνικές σας συνδέσεις; Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές, οι οποίοι παρατήρησαν να συμβαίνουν μικρές αλλαγές στον εγκέφαλο κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Σούζι τρως!!!

Σούζι τρως!!!... Και ψεύδεσαι και τρως...

Όλοι μας έχουμε λιγούρες για το φαγητό, άλλος λίγο, άλλος πολύ... Γιατί όμως να παθαίνουμε λιγούρες και να τρώμε ακατάπαυστα...
Η εξήγηση για την εμφάνιση της λιγούρας δεν είναι μία.

Χρησιμοποιούμε cookies που μας επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας.
Κάνοντας κλικ στο "Συμφωνώ" ή συνεχίζοντας να χρησιμοποιείται την ιστοσελίδα bioximikos.gr συμφωνείτε με τη χρήση cookies.