Ο αμερικανός William Beaumont παρατήρησε για πρώτη φορά τις διαδικασίες που συνέβαιναν στο εσωτερικό ενός στομάχου σε έναν ζωντανό άντρα, στον οποίο ένας πυροβολισμός του είχε δημιουργήσει μια βαθιά πληγή που δεν επουλωνόταν.

Ο Neuroskeptic, ένας Βρετανός νευροεπιστήμονας που αρθρογραφεί ανώνυμα στο blog του Discover magazine, αποφάσισε να στήσει μία παγίδα σε εννέα επιστημονικά περιοδικά. Δημιούργησε ένα ψεύτικο άρθρο με έναν αξιοπρεπέστατο επιστημονικό τίτλο «Mitochondria: Structure, Function and Clinical Relevance» και τους το έστειλε.

Φαίνεται ότι δεν είναι ούτε η βροχή, ούτε η θερμοκρασία, ούτε η μόλυνση που μας μελαγχολούν. Η ψυχική μας υγεία εξαρτάται από τον ήλιο.

Για να διερευνήσουν το ρόλο της όρασης στην εξέλιξη της συμπεριφοράς των ζώων, μία ομάδα ερευνητών συνέκρινε την οπτική οξύτητα ανάμεσα σε περίπου 600 είδη. Έπειτα δημιούργησαν ψηφιακές εικόνες που προσομοίωναν πώς μπορεί να βλέπουν διάφορα ζώα την ίδια σκηνή μιας κουζίνας. Ο κατάλογος περιλάμβανε θηλαστικά, πτηνά, έντομα, ψάρια, και πολλά άλλα. Η μελέτη αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη βάση δεδομένων μέχρι σήμερα.