Τα τελευταία χρόνια, το συναντάμε όλο και πιο συχνά στα ράφια των καταστημάτων. Προωθείται ως ένα υγιεινό ποτό που προσφέρει θρεπτικά οφέλη, και όχι άδικα.

Όσοι υποφέρουν από ημικρανίες μάλλον θα βοηθηθούν από 2 φάρμακα μιας νέας κατηγορίας.

Η ταξιδιωτική ναυτία ή κινήτωση (Motion sickness) αποτελεί ένα συχνό φαινόμενο που χαρακτηρίζεται από ένα αίσθημα αδιαθεσίας που προκαλείται από ορισμένα είδη κίνησης. Τα συνήθη συμπτώματα περιλαμβάνουν ζάλη, χλωμό δέρμα (ωχρότητα) και εφίδρωση, ακολουθούμενη από ναυτία και έμετο. Τα άτομα μπορεί επίσης να παρουσιάσουν ταχεία αναπνοή (υπεραερισμό), κεφαλαλγία, ανησυχία και υπνηλία. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να προκληθούν από πολλά είδη κίνησης, ιδιαίτερα αν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο, λεωφορείο, τρένο, αεροπλάνο ή πλοίο. Το τρενάκι του λούνα παρκ, το σκι και τα περιβάλλοντα εικονικής πραγματικότητας μπορούν επίσης να την προκαλέσουν.

Κάθε χρόνο οι άνθρωποι παράγουμε 288 εκ τόνους πλαστικού, που είναι σχεδόν κατά ένα τόνο λιγότερο από την ετήσια παραγωγή μας σε λαχανικά. Αν και το 0,1%, της τεράστιας αυτής ποσότητας καταλήγει στη θάλασσα, έχει τεράστια επίπτωση στον υδρόβιο κόσμο.