Μέχρι τώρα θεωρούσαμε ότι οι μουσικές προτιμήσεις των ανθρώπων ήταν υποκειμενικές. Η μουσική που κάποιοι λατρεύουν, άλλοι μπορεί να τη βρίσκουν εκνευριστική. Θα μπορούσαμε όμως να αλλάξουμε το γούστο ενός ανθρώπου στη μουσική; Σύμφωνα με μια πιλοτική έρευνα ...ναι!

Πρόκειται για το είδος πεύκου Araucaria columnaris, που δεν αναπτύσσεται σε ευθεία αλλά με μια ελαφριά κλίση. Αυτή όμως η κλίση δεν είναι καθόλου τυχαία. Σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και να αναπτυχθεί πάντα γέρνει προς τον ισημερινό.

Οι ιστοί και τα όργανα του σώματος μας απαρτίζονται από κύτταρα. Γνωρίζουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος του DNA ενός κυττάρου βρίσκεται στον πυρήνα του. Όμως, μέσα στο κύτταρο κατοικούν και μερικά μικρά οργανίδια, τα μιτοχόνδρια, που πιστεύεται ότι ξεκίνησαν ως ξεχωριστοί οργανισμοί με το δικό τους DNA (mtDNA) και πριν από περίπου 1,45 δισεκατομμύρια χρόνια εισήλθαν σε πρώιμα κύτταρα, τους άρεσε και δεν έφυγαν ποτέ. Από τότε αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του κυττάρου.

Ειδογένεση είναι η διαδικασία κατά την οποία δημιουργείται ένα νέο είδος λόγω των περιβαλλοντικών συνθηκών σε μια δεδομένη στιγμή. Κινητήριος δύναμη της ειδογένεσης είναι η εξέλιξη. Στόχος της εξελικτικής διαδικασίας είναι το δημιουργούμενο είδος να είναι το πιο αρμοστό στις εκάστοτε συνθήκες του περιβάλλοντος.