1815. Παράγεται το σιρόπι γλυκόζης

Ο Gottlieb Kirchhof επινοεί μια μέθοδο για τη μετατροπή του αμύλου σε γλυκόζη. Σε μια αντίδραση υδρόλυσης που περιελάμβανε άμυλο από πατάτα και αραιό θειικό οξύ παράγει ένα λίγο πιο γλυκό προϊόν από τη φυσική ζάχαρη. Μέχρι τότε ζάχαρη παράγονταν από τα ζαχαροκάλαμα. Η μεγάλη ζήτησή της και η δυσκολία να θεριστεί ήταν η βασική αιτία του δουλεμπορίου Αφρικανών στην Αμερική.

 

--

Πηγές:

η εικόνα ανήκει στο: chefeddy.com

Χρησιμοποιούμε cookies που μας επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας.
Κάνοντας κλικ στο "Συμφωνώ" ή συνεχίζοντας να χρησιμοποιείται την ιστοσελίδα bioximikos.gr συμφωνείτε με τη χρήση cookies.