1836. Αναγνωρίζεται η πεψίνη

Ο Theodor Schwann ανακαλύπτει το ένζυμο πεψίνη στο στόμαχο ζώων. Παρατηρεί το ρόλο του ενζύμου στη διάσπαση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, όπως είναι το κρέας και τα αυγά. Ωστόσο, η πρωτεΐνη θα απομονωθεί αργότερα, το 1930, από τον John Howard Northrop.

Χρησιμοποιούμε cookies που μας επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας.
Κάνοντας κλικ στο "Συμφωνώ" ή συνεχίζοντας να χρησιμοποιείται την ιστοσελίδα bioximikos.gr συμφωνείτε με τη χρήση cookies.