Όταν μιλάμε για υπολογιστές, έχουμε στο μυαλό μας τα τσιπ πυριτίου και το δυαδικό σύστημα 0-1. Τι θα γινόταν αν την πληροφορία κρατούσαν οργανικά μόρια, όπως το DNA; Θα μπορούσαν οργανικοί "υπολογιστές" να κάνουν υπολογισμούς ακόμα και στο σώμα μας;

Τα ηχητικά κύματα παράγονται από σώματα που εκτελούν μηχανικές ταλαντώσεις (δονήσεις), και επομένως χαρακτηρίζονται ως μηχανικά κύματα. Στον άνθρωπο, ο ήχος γίνεται αντιληπτός από τα δύο αισθητήρια όργανα ακοής, που είναι τοποθετημένα συμμετρικά σε αντίθετες πλευρές του κεφαλιού. Όταν τα ηχητικά κύματα εισέρχονται στο εσωτερικό αφτί, κινούν τα τριχοειδή κύτταρα. Τα τριχοειδή κύτταρα «μεταφράζουν » αυτή την κίνηση σε ένα ηλεκτρικό σήμα που μπορεί να κατανοήσει ο εγκέφαλος.

Ο Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο " Όνειρο Θερινής Νυκτός " γράφει "Η αγάπη δεν βλέπει με τα μάτια, αλλά με το μυαλό", και ίσως πολλοί νευροεπιστήμονες θα συμφωνούσαν.

Η αστυνομία στηρίζεται στην ανάλυση δακτυλικών αποτυπωμάτων για την αναγνώριση των υπόπτων και την επίλυση εγκλημάτων για περισσότερο από έναν αιώνα.