Η γλώσσα μπορεί να ανιχνεύσει διάφορους βασικούς θρεπτικούς παράγοντες, που ονομάζονται γευσιγόνα, όπως το νάτριο, η ζάχαρη και τα αμινοξέα, μέσω της γεύσης. Ωστόσο, το πώς αντιλαμβανόμαστε το νερό στο στόμα ήταν άγνωστο. Πολλά είδη εντόμων είναι γνωστό ότι «γεύονται» το νερό, οπότε φανταζόμασταν ότι και τα θηλαστικά θα μπορούσαν επίσης να διαθέτουν μηχανισμό ανίχνευσης νερού.

Το πρωτέωμα (proteome) είναι ένας κατάλογος με κάθε πρωτεΐνη που παράγει ένας οργανισμός. Δύο ομάδες επιστημόνων δημοσίευσαν ένα προσχέδιο του ανθρώπινου πρωτεώματος. Ας δούμε τι ποσότητες παράγουμε.

Δεν πρόκειται για μανιτάρια που γίνονται άμαξες αλλά για μανιτάρια που περιέχουν την ουσία psilocybin και προκαλούν ψυχεδελικές εμπειρίες.

Όταν σκεφτόμαστε αεριωθούμενους οργανισμούς, οι αράχνες δεν είναι και από τις πρώτες που μας έρχονται στο μυαλό. Οι αράχνες όταν βρέχει ή όταν θέλουν να μεταναστεύσουν έχουν ένα κρυφό χάρισμα που τις κάνει να πετάνε, σαν τα μπαλόνια όταν ξεγλιστράνε και χάνονται στον ουρανό.