Η κλιματική αλλαγή στις αρκτικές περιοχές επηρεάζει την υγεία σε τμήματα της Ευρώπης

Η κλιματική αλλαγή στις αρκτικές περιοχές είναι εμφανής περισσότερο από τον υπόλοιπο πλανήτη. Αυτό που ίσως δεν ξέραμε είναι ότι επηρεάζει την ανθρώπινη υγεία σε κάποια τμήματα της Ευρώπης.

Για αυτό το λόγο έτρεξε το πρόγραμμα ARCRISK.

Το ARCRISK είναι ένα πρόγραμμα που εξετάζει την υγεία των ανθρώπων του αρκτικού και κάποιων περιοχών της Ευρώπης που επηρεάζονται αρνητικά.

Μελέτες, που έλαβαν χώρα στη Νορβηγία, ανέλυαν το πώς η κλιματική αλλαγή μπορεί να επηρεάσει τα μονοπάτια μέσα από τα οποία επιζήμιες χημικές ουσίες περνούν στην τροφική αλυσίδα.

Ουσιαστικά η κλιματική αλλαγή ευνοεί την ενσωμάτωση τους στις διαδικασίες των βιοχημικών κύκλων και έτσι περνούν στην τροφική αλυσίδα.

Τα δεδομένα που συλλέχθηκαν  καταγράφηκαν σε βάσεις δεδομένων  λόγω του μεγάλου όγκου τους για περαιτέρω ανάλυση ενώ τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν στη Νορβηγία τον Ιανουάριο του 2014.

--

Πηγές:

η εικόνα ανήκει στο : learningfromdogs.com

research*eu results magazine -  No 25 - September 2013 - p. 26 (cordis.europa.eu/projects)

Βιολόγος Α.Π.Θ - Κατεύθυνση Περιβαλλοντικής Βιολογίας.

MSc Ιατρική  Πληροφορική Α.Π.Θ.

Σας άρεσαν τα άρθρα μας; Θέλετε να διαβάσετε περισσότερα;

Ο Βιοχημικός είναι μία ελληνική εκπαιδευτική σελίδα από εθελοντές επιστήμονες. Η δουλειά μας εξαρτάται από τη στήριξή σας. Αν επιθυμείτε να κάνετε μία δωρεά παρακαλούμε κάντε κλικ παρακάτω.

   paypal

Χρησιμοποιούμε cookies που μας επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας.
Κάνοντας κλικ στο "Συμφωνώ" ή συνεχίζοντας να χρησιμοποιείται την ιστοσελίδα bioximikos.gr συμφωνείτε με τη χρήση cookies.