Το λογισμικό μπορεί να διαγνώσει την ύπαρξη μιας σπάνιας γενετικής αθένειας σε διαφορετικούς πληθυσμούς, όπως Αφρικανούς, Ασιάτες και Λατινοαμερικάνους.

Οι επιστήμονες είναι κοντά σε μια θεραπεία για το νευροβλάστωμα, τον πιο συχνό τύπο παιδικού καρκίνου.

Η γλώσσα μπορεί να ανιχνεύσει διάφορους βασικούς θρεπτικούς παράγοντες, που ονομάζονται γευσιγόνα, όπως το νάτριο, η ζάχαρη και τα αμινοξέα, μέσω της γεύσης. Ωστόσο, το πώς αντιλαμβανόμαστε το νερό στο στόμα ήταν άγνωστο. Πολλά είδη εντόμων είναι γνωστό ότι «γεύονται» το νερό, οπότε φανταζόμασταν ότι και τα θηλαστικά θα μπορούσαν επίσης να διαθέτουν μηχανισμό ανίχνευσης νερού.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, μερικές σταγόνες νερού στο ουίσκι βοηθούν να αποκαλύψει τα λεπτά αρώματα του.