Ο περιοδικός πίνακας μπορεί να σας ακούγεται μάλλον βαρετό και ξεχασμένο θέμα, είναι όμως, πραγματικά ένα θέμα γεμάτο παράξενα και υπέροχα στοιχεία αλλά και ίντριγκα.

Η συνεξέλιξη αφορά την κοινή πορεία δύο οργανισμών τα οποία εξελίσσονται ταυτόχρονα στο πέρας του χρόνου ως απόκριση στην αλληλένδετη αμφίδρομη εξελικτική πίεση του ενός ως προς το άλλο.

Το Facebook θέλησε να γίνει πιο εκφραστικό και εμπλούτισε το like με εικονίδια, ένα για κάθε συναίσθημα. Ποιος όμως είναι ο ρόλος του Δαρβίνου;

Σήμερα κανείς δεν αμφισβητεί την ύπαρξη των ατόμων και όλοι οι επιστήμονες έχουν αντιληφθεί ότι η ατομική δόμηση αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο των φυσικών επιστημών και τη βάση των τεχνολογικών εξελίξεων. Παρόλα αυτά, οι ιδέες μας για το τι είναι ένα άτομο είναι εκπληκτικά πρόσφατες. Με την πάροδο του χρόνου, μια σειρά από επιστήμονες πρόσθεταν από ένα κομμάτι για να ολοκληρωθεί η σημερινή φανταστική εικόνα και η κομψή αντίληψη της ατομικής θεωρίας.

Το ατομικό πρότυπο του Bohr είναι πιθανώς το μοντέλο με το οποίο είστε πιο εξοικειωμένοι, δεδομένου ότι εξακολουθεί να είναι το μοντέλο του ατόμου που βλέπουμε πιο συχνά, παρόλο που δεν ισχύει σήμερα. Σημαντικός στη δημιουργία παρανοήσεων είναι και ο ρόλος των σχολικών βιβλίων. Η αφηρημένη και συμβολική φύση των κβαντομηχανικών εννοιών αλλά και η προσπάθεια για απλοποίησή τους, καθιστούν το έδαφος πρόσφορο για παρανοήσεις.