Όλοι μας θαυμάζουμε και εντυπωσιαζόμαστε από το ξεχωριστό και το σπάνιο. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται για τις λευκές τίγρεις λόγω της μοναδικότητάς τους. Παρόλα αυτά δεν είναι οι μόνες που είναι σπάνιες. Δεν πρόκειται για ξεχωριστό είδος τίγρης αλλά για μια χρωματική παραλλαγή που οφείλεται σε διαφορετικό αλληλόμορφο γονίδιο.

Σήμερα κανείς δεν αμφισβητεί την ύπαρξη των ατόμων και όλοι οι επιστήμονες έχουν αντιληφθεί ότι η ατομική δόμηση αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο των φυσικών επιστημών και τη βάση των τεχνολογικών εξελίξεων. Παρόλα αυτά, οι ιδέες μας για το τι είναι ένα άτομο είναι εκπληκτικά πρόσφατες. Με την πάροδο του χρόνου, μια σειρά από επιστήμονες πρόσθεταν από ένα κομμάτι για να ολοκληρωθεί η σημερινή φανταστική εικόνα και η κομψή αντίληψη της ατομικής θεωρίας.

Το ατομικό πρότυπο του Bohr είναι πιθανώς το μοντέλο με το οποίο είστε πιο εξοικειωμένοι, δεδομένου ότι εξακολουθεί να είναι το μοντέλο του ατόμου που βλέπουμε πιο συχνά, παρόλο που δεν ισχύει σήμερα. Σημαντικός στη δημιουργία παρανοήσεων είναι και ο ρόλος των σχολικών βιβλίων. Η αφηρημένη και συμβολική φύση των κβαντομηχανικών εννοιών αλλά και η προσπάθεια για απλοποίησή τους, καθιστούν το έδαφος πρόσφορο για παρανοήσεις.

Η οικιακή μέλισσα Apis mellifera απειλείται από το βακτήριο Paenibacillus larvae που προκαλεί την ασθένεια της Αμερικανικής σηψιγονίας. Το βακτήριο αυτό προκαλεί σημαντικές απώλειες τόσο στον πληθυσμό όσο και στην παραγωγή των προϊόντων της μέλισσας.

Οι Αλχημιστές έψαχναν τη φιλοσοφική λίθο, το φθηνό στοιχείο που θα μετατρέπονταν σε χρυσό, σε λάθος σημείο. Δεν είναι μέταλλο. Είναι μικρόβιο.