Κάθε χρόνο οι άνθρωποι παράγουμε 288 εκ τόνους πλαστικού, που είναι σχεδόν κατά ένα τόνο λιγότερο από την ετήσια παραγωγή μας σε λαχανικά. Αν και το 0,1%, της τεράστιας αυτής ποσότητας καταλήγει στη θάλασσα, έχει τεράστια επίπτωση στον υδρόβιο κόσμο.

Κάνουνε ότι μπορούμε για να αποφύγουμε τη ζάχαρη για τις επιπτώσεις που έχει στο σώμα μας. Τα τελευταία 15 χρόνια πολλοί παρασκευαστές επεξεργασμένων τροφίμων, από τα ζυμαρικά μέχρι τα αλλαντικά, έχουν αντικαταστήσει τη σουκρόζη με ένα άλλο γλυκαντικό, τη trehalose. Από τις αρχές του 2000, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι νοσοκομειακές λοιμώξεις από το βακτήριο Clostridium difficile, μπορεί η trehalose να είναι το κομμάτι του παζλ που λείπει.

Είναι σαν να κάνει το παιδί εμβόλια, χωρίς να κάνει εμβόλια.

Ίσως στο κοντινό μέλλον τα φανάρια στους δρόμους να είναι αυτά τα φυτά.