Η γλώσσα μπορεί να ανιχνεύσει διάφορους βασικούς θρεπτικούς παράγοντες, που ονομάζονται γευσιγόνα, όπως το νάτριο, η ζάχαρη και τα αμινοξέα, μέσω της γεύσης. Ωστόσο, το πώς αντιλαμβανόμαστε το νερό στο στόμα ήταν άγνωστο. Πολλά είδη εντόμων είναι γνωστό ότι «γεύονται» το νερό, οπότε φανταζόμασταν ότι και τα θηλαστικά θα μπορούσαν επίσης να διαθέτουν μηχανισμό ανίχνευσης νερού.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς λειτουργεί το σώμα μας όταν πίνουμε ένα χυμό, όταν κάνουμε σεξ, πώς είναι ένα παιδί μέσα στην κοιλιά της μητέρας του. Αν ναι, δείτε το βίντεο του Vox που αποτύπωσε σαν ταινία διάφορες δραστηριότητές μας μέσω μαγνητικής τομογραφίας.

Οι ιστοί και τα όργανα του σώματος μας απαρτίζονται από κύτταρα. Γνωρίζουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος του DNA ενός κυττάρου βρίσκεται στον πυρήνα του. Όμως, μέσα στο κύτταρο κατοικούν και μερικά μικρά οργανίδια, τα μιτοχόνδρια, που πιστεύεται ότι ξεκίνησαν ως ξεχωριστοί οργανισμοί με το δικό τους DNA (mtDNA) και πριν από περίπου 1,45 δισεκατομμύρια χρόνια εισήλθαν σε πρώιμα κύτταρα, τους άρεσε και δεν έφυγαν ποτέ. Από τότε αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του κυττάρου.

Σε ένα εργαστήριο στο Bayerisches Geoinstitut της Γερμανίας οι εκρήξεις δε γίνονται κατά λάθος αλλά είναι μέρος του πειράματος.