Τα βασικά συστατικά της Μεσογειακής διατροφής, έχουν εξυμνηθεί ως τα πιο ευεργετικά για την υγεία μας αφού πολεμούν την υψηλή αρτηριακή πίεση, προστατεύοντας μας από καρδιαγγειακά προβλήματα και άλλες ασθένειες. Ας δούμε τον μηχανισμό για το πώς το επιτυγχάνουν.

Πώς γίνεται και η τέλεια, καυτή, τραγανή τηγανιτή πατάτα από το πιο νόστιμο φαγητό να αλλάζει τόσο γρήγορα που να μη θες ούτε να το δοκιμάσεις;

Δεν χάνει ο χυμός τη γλυκύτητά του αλλά εμείς δεν μπορούμε για λίγο να γευτούμε όλες τις γεύσεις λόγω της οδοντόκρεμας.

Το φως προσπίπτει στο δέρμα και κατόπιν ακολουθεί σε κάθε στιβάδα ένα διαφορετικό μονοπάτι, ανάλογα με τη σύστασή της σε κύτταρα, ίνες & χρωτστικές. Η δαιδαλώδης πορεία διάδοσής του γίνεται λόγω των φυσικών φαινομένων της απορρόφησης και σκέδασης. Τι ρόλο παίζουν η μελανίνη, η αιμοσφαιρίνη, οι ίνες κολλαγόνου;