Το παρασιτικό πρωτόζωο Trypanosoma brucei προκαλεί την ασθένεια τρυπανοσωμίαση ή ασθένεια του ύπνου, ενδημική στην υποσαχάρια Αφρική. Στόχος της Αφρικανική ένωσης Pan African Tsetse and Trypanosomiasis Eradication είναι να εξαλείψει τελείως τη μύγα από την αφρικανική ήπειρο. Σύμφωνα με μια μελέτη μια τέτοια προσέγγιση είναι λανθασμένη. Μπορεί να φαίνεται σαν μια λογική ιδέα, αλλά είναι ηθικά σωστό;

Το πρώτο μισό του 20ου αιώνα, βγήκαν στην αγορά τα ρολόγια με δείκτες που έλαμπαν στο σκοτάδι. Η λάμψη έγινε τόσο γρήγορα δημοφιλής που την πρόσθεταν παντού! Όμως, προέκυπτε από ένα ραδιενεργό βαρύ μέταλλο, το Ράδιο. Στους καημένους τους στρατιώτες των αμερικανικών και αγγλικών δυνάμεων χαρίζονταν απλόχερα.

Τους νάρκισσους τους έχουμε στο μυαλό μας ως τα κλασικά, κίτρινα, χαρούμενα λουλούδια της άνοιξης …φαίνεται όμως ότι είναι επίσης και ψυχροί δολοφόνοι. Όλα τα μέρη του νάρκισσου είναι τοξικά από το βολβό μέχρι το άνθος.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον απέδειξαν ότι μπορεί κάποιος να στείλει malware σε έναν υπολογιστή που κάνει αλληλούχιση DNA εισάγοντας το σε μια αλληλουχία DNA.