Η Dominion Camille Schrier, 23 ετών, στέφθηκε Μις Βιρτζίνια 2019 στα φετινά καλλιστεία. Το ενδιαφέρον, όμως, είναι ότι στο κομμάτι των καλλιστείων όπου οι διαγωνιζόμενες παρουσιάζουν κάποιο ταλέντο τους, εκείνη πραγματοποίησε ένα επιστημονικό πείραμα, και συγκεκριμένα την καταλυτική διάσπαση του υπεροξειδίου του υδρογόνου.

Dominion Camille Schrier

Η Schrier είναι βιοχημικός της Virginia Tech και βιολόγος συστημάτων, καθώς και φοιτήτρια της Φαρμακευτικής στο Πανεπιστήμιο Virginia Commonwealth οπότε επέλεξε να χρησιμοποιήσει τις γνώσεις της και σε ένα διαγωνισμό που παραδοσιακά εστίαζε στην εξωτερική εμφάνιση.

"Τώρα ήταν η στιγμή για μένα να δημιουργήσω μια αλλαγή νοοτροπίας σχετικά με την έννοια του ταλέντου φέρνοντας το πάθος μου για STEM στη σκηνή", δήλωσε η Schrier στο δελτίο τύπου. "Για μένα, το ταλέντο δεν είναι μόνο ένα πάθος, αλλά και μια δεξιότητα που τελειοποιείται με πολλά χρόνια μάθησης".

Η Schrier επιλέχθηκε από 24 γυναίκες από μια ομάδα πέντε κριτών που βαθμολόγησαν τις υποψήφιες κρίνοντας τις συνεντεύξεις, το ταλέντο, το βραδινό φόρεμα και την πρωτοβουλία κοινωνικού αντίκτυπου και θα λάβει $21.000 σε μορφή υποτροφίας.

Όπως είναι καθιερωμένο η Μις Βιρτζίνια θα ταξιδέψει σε όλη τη πολιτεία, προωθώντας την πρωτοβουλία κοινωνικού αντίκτυπου της, Mind Your Meds, η οποία στοχεύει να βοηθήσει στην εκπαίδευση και τη διάδοση της συνειδητοποίησης σχετικά με την ασφάλεια των συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Dominion Camille Schrier Miss Virginia

 --

Πηγές:

  1. Miss Virginia 2019 - Miss Virginia missva.org
  2. ‘I’m trying to be like Bill Nye’: How Camille Schrier’s interest in science helped her become Miss Virginia blogs.vcu.edu/pharmacy/