Φυσική

Η ύλη δεν απαντάται μόνο στις τρεις καταστάσεις που μάθαμε στο Δημοτικό, υγρή, στερεή, αέρια. Ξέρουμε ότι η ύλη υφίσταται και άλλες αλλαγές, τώρα όμως οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι μπορεί να απαντάται και σε δύο διαφορετικές μορφές ταυτόχρονα.

Θα προτιμούσατε να σας δώσει στιλιστικές συμβουλές η Miranda Priestly ή ένας νευροεπιστήμονας; Και όμως κάποιοι κανόνες τις μόδας έχουν νευρολογική βάση. Κάποιοι επιβεβαιώνονται και κάποιοι διαψεύδονται.

Σήμερα κανείς δεν αμφισβητεί την ύπαρξη των ατόμων και όλοι οι επιστήμονες έχουν αντιληφθεί ότι η ατομική δόμηση αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο των φυσικών επιστημών και τη βάση των τεχνολογικών εξελίξεων. Παρόλα αυτά, οι ιδέες μας για το τι είναι ένα άτομο είναι εκπληκτικά πρόσφατες. Με την πάροδο του χρόνου, μια σειρά από επιστήμονες πρόσθεταν από ένα κομμάτι για να ολοκληρωθεί η σημερινή φανταστική εικόνα και η κομψή αντίληψη της ατομικής θεωρίας.

Το ατομικό πρότυπο του Bohr είναι πιθανώς το μοντέλο με το οποίο είστε πιο εξοικειωμένοι, δεδομένου ότι εξακολουθεί να είναι το μοντέλο του ατόμου που βλέπουμε πιο συχνά, παρόλο που δεν ισχύει σήμερα. Σημαντικός στη δημιουργία παρανοήσεων είναι και ο ρόλος των σχολικών βιβλίων. Η αφηρημένη και συμβολική φύση των κβαντομηχανικών εννοιών αλλά και η προσπάθεια για απλοποίησή τους, καθιστούν το έδαφος πρόσφορο για παρανοήσεις.

Έχουμε όλα τα μέσα, όλα τα εργαλεία και όμως οι Ρωμαίοι κατάφεραν να φτιάξουν κατασκευές που άντεξαν στο χρόνο και στις ακραίες καιρικές συνθήκες.

Οι αστρονόμοι που παρατήρησαν την έκλειψη Ηλίου, το 2015, στο Svalbard της Νορβηγίας, έπιασαν για πρώτη φορά τις τεράστιες μάζες που αποκολλώνται από τον Ήλιο κατά τη διάρκεια των εκρήξεων στο στέμμα του.

Το Ξένο προβληματίζει τους επιστήμονες εδώ και δεκαετίες για το πώς έφτασε στη Γη και πώς αργότερα εξαφανίστηκε. Φαίνεται όμως ότι οι γεωχημικοί είναι κοντά στην κατανόηση της προέλευσής του, η οποία μάλλον δεν είναι γήινη.

Για να καταλάβουμε πώς επιδρά το Ήλιο στη φωνή, είναι χρήσιμο πρώτα να εξετάσουμε πώς ταξιδεύουν τα ηχητικά κύματα, καθώς και κάποια βασικά χαρακτηριστικά της φωνητικής μας οδού.

Χρησιμοποιούμε cookies που μας επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας.
Κάνοντας κλικ στο "Συμφωνώ" ή συνεχίζοντας να χρησιμοποιείται την ιστοσελίδα bioximikos.gr συμφωνείτε με τη χρήση cookies.