Πρόκειται για ένα θαυματουργό υλικό το οποίο όχι μόνο δεν μπορούν να διαπεράσουν τα κουνούπια αλλά εμποδίζει και τη μυρωδιά του ιδρώτα.
Η εξάπλωση των συσκευών που φοριούνται στο σώμα και μπορούν να συλλέγουν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για την κατάσταση του σώματός μας έφερε τα big data και στον τομέα της υγείας.
Οι ερευνητές προγραμμάτισαν τα ρομπότ με στόχο να μιμηθούν τα κύτταρα σε έναν ιστό.
Η εταιρία Living Ink με έδρα το Denver ανέπτυξε και παράγει το πρώτο φιλικό προς το περιβάλλον μελάνι για εκτυπωτές.
Η εταιρεία Mars Bioimaging από τη Νέα Ζηλανδία φιλοδοξεί να αλλάξει τα δεδομένα στις ακτίνες Χ, και αντί για ασπρόμαυρες απεικονίσεις πλέον να έχουμε έγχρωμες και ρεαλιστικές εικόνες της σάρκας και των οστών.
Το πρώτο μισό του 20ου αιώνα, βγήκαν στην αγορά τα ρολόγια με δείκτες που έλαμπαν στο σκοτάδι. Η λάμψη έγινε τόσο γρήγορα δημοφιλής που την πρόσθεταν παντού! Όμως, προέκυπτε από ένα ραδιενεργό βαρύ μέταλλο, το Ράδιο. Στους καημένους τους στρατιώτες των αμερικανικών και αγγλικών δυνάμεων χαρίζονταν απλόχερα.
Ένα νέο τύπου αισθητήρα GPS κατασκεύασαν οι επιστήμονες κατανοώντας πώς τα ψάρια εντοπίζουν τη γεωγραφική τους θέση με βάση τα χαρακτηριστικά μοτίβα πόλωσης του φωτός που εισέρχεται στο νερό.
Είναι η SoFi ή αλλιώς Soft Robotic Fish (=Μαλακό Ρομπότ Ψάρι) και κολυμπάει σαν πραγματικό ψάρι, εξερευνώντας ανενόχλητο το βυθό της θάλασσας, τραβώντας φωτογραφίες και βίντεο.
Οι εξελίξεις στον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης είναι ραγδαίες και φαίνεται ότι ανοίξαμε μια νέα πόρτα.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον απέδειξαν ότι μπορεί κάποιος να στείλει malware σε έναν υπολογιστή που κάνει αλληλούχιση DNA εισάγοντας το σε μια αλληλουχία DNA.