Τεχνολογία

Οι τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της υγείας και της βιολογίας...

Η εταιρεία Mars Bioimaging από τη Νέα Ζηλανδία φιλοδοξεί να αλλάξει τα δεδομένα στις ακτίνες Χ, και αντί για ασπρόμαυρες απεικονίσεις πλέον να έχουμε έγχρωμες και ρεαλιστικές εικόνες της σάρκας και των οστών.

Το πρώτο μισό του 20ου αιώνα, βγήκαν στην αγορά τα ρολόγια με δείκτες που έλαμπαν στο σκοτάδι. Η λάμψη έγινε τόσο γρήγορα δημοφιλής που την πρόσθεταν παντού! Όμως, προέκυπτε από ένα ραδιενεργό βαρύ μέταλλο, το Ράδιο. Στους καημένους τους στρατιώτες των αμερικανικών και αγγλικών δυνάμεων χαρίζονταν απλόχερα.

Ένα νέο τύπου αισθητήρα GPS κατασκεύασαν οι επιστήμονες κατανοώντας πώς τα ψάρια εντοπίζουν τη γεωγραφική τους θέση με βάση τα χαρακτηριστικά μοτίβα πόλωσης του φωτός που εισέρχεται στο νερό.

Οι ερευνητές του Facebook εκπαίδευσαν μέσω μηχανικής μάθησης (machine learning) πράκτορες (chatbots) ικανούς να συνδιαλέγονται μεταξύ τους για να διαπραγματεύονται. Και μάλιστα με πολύ καλά αποτελέσματα. Τόσο καλά που άρχισαν να ξεφεύγουν...

Σας άρεσαν τα άρθρα μας; Θέλετε να διαβάσετε περισσότερα;

Ο Βιοχημικός είναι μία ελληνική εκπαιδευτική σελίδα από εθελοντές επιστήμονες. Η δουλειά μας εξαρτάται από τη στήριξή σας. Αν επιθυμείτε να κάνετε μία δωρεά παρακαλούμε κάντε κλικ παρακάτω.

   paypal

Χρησιμοποιούμε cookies που μας επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας.
Κάνοντας κλικ στο "Συμφωνώ" ή συνεχίζοντας να χρησιμοποιείται την ιστοσελίδα bioximikos.gr συμφωνείτε με τη χρήση cookies.