Οικολογία, Περιβάλλον

Η ηλιακή ενέργεια είναι απεριόριστη, ανανεώσιμη και πανταχού παρούσα, αλλά εμείς ακόμη δεν έχουμε βρει τρόπο να την αποθηκεύουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Και αυτός είναι ο λόγος που αυτό το είδος πράσινης ενέργειας δεν μπορεί να μπει δυναμικά στο προσκήνιο. Τον τελευταίο χρόνο, σε 4 νέες μελέτες παρουσιάστηκε αυτό το πρωτοποριακό υλικό.

Ο αριθμός των πυρκαγιών φέτος σε όλη την Ευρώπη αυξήθηκε κατά μέσο όρο 40%, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών για τις Πυρκαγιές. Ένας πλανήτης που υπερθερμαίνεται έχει επιδεινώσει μια σφοδρή παγκόσμια απειλή πυρκαγιών ειδικά στις αναπτυσσόμενες πόλεις, λόγω του φτωχού πολεοδομικού σχεδιασμού και των όλο και αυξανόμενων εύφλεκτων τόπων.

Ένα τεράστιο ορυχείο ιδρύθηκε στην πεδιάδα του δυτικού Τέξας και συλλέγει έναν τεράστιο ωκεανό ...άμμου. Άμμου που κοστίζει $80 ο τόνος και το εισόδημα των αμμωρύχων έφτασε το χρόνο τα $2 δισεκατομμύρια και μάλιστα με μηδέν κόστος άμμου. 

Είναι εντυπωσιακό να βλέπουμε φυτά να τρέφονται με ζώα, αλλά αυτό που είναι πραγματικά  περίεργο είναι το πως σαρκοφάγα φυτά από διαφορετικά μέρη του κόσμου εξέλιξαν το καθένα ξεχωριστά την ίδια ικανότητα.

Το 1999, η ραδιολόγος Nicola Strickland πήγε διακοπές στο νησί Tobago της Καραϊβικής, έναν πραγματικό τροπικό παράδεισο. Όμως, την πρώτη μέρα που πήγε στην παραλία για να ψάξει για βότσαλα στη λευκή άμμο τα πράγματα πήραν μια άσχημη τροπή...

Ο κήπος Alnwick είναι ένα από τα πιο όμορφα αξιοθέατα της Βόρειας Αγγλίας. Στα 14 στέμματα, οι επισκέπτες μπορούν να περιπλανηθούν ανάμεσα στα πολύχρωμα φυτά, τα αρωματικά τριαντάφυλλα, τους θάμνους με τα διάφορα σχήματα και τα σιντριβάνια. Αλλά, με ένα ρητό όρο: Να μην αγγίξουν, να μην μυρίσουν και να μην δοκιμάσουν κανένα από τα λουλούδια!

Σας άρεσαν τα άρθρα μας; Θέλετε να διαβάσετε περισσότερα;

Ο Βιοχημικός είναι μία ελληνική εκπαιδευτική σελίδα από εθελοντές επιστήμονες. Η δουλειά μας εξαρτάται από τη στήριξή σας. Αν επιθυμείτε να κάνετε μία δωρεά παρακαλούμε κάντε κλικ παρακάτω.

   paypal

Χρησιμοποιούμε cookies που μας επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας.
Κάνοντας κλικ στο "Συμφωνώ" ή συνεχίζοντας να χρησιμοποιείται την ιστοσελίδα bioximikos.gr συμφωνείτε με τη χρήση cookies.