Πρόκειται για το είδος πεύκου Araucaria columnaris, που δεν αναπτύσσεται σε ευθεία αλλά με μια ελαφριά κλίση. Αυτή όμως η κλίση δεν είναι καθόλου τυχαία. Σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και να αναπτυχθεί πάντα γέρνει προς τον ισημερινό.
Τους νάρκισσους τους έχουμε στο μυαλό μας ως τα κλασικά, κίτρινα, χαρούμενα λουλούδια της άνοιξης …φαίνεται όμως ότι είναι επίσης και ψυχροί δολοφόνοι. Όλα τα μέρη του νάρκισσου είναι τοξικά από το βολβό μέχρι το άνθος.
Οι φονικές πυρκαγιές στην Αυστραλία έχουν πάρει τέτοια διάσταση που είναι ικανές να δημιουργήσουν δικά τους καιρικά συστήματα, ενισχύοντας τον κίνδυνο εξάπλωσής τους.
Σύμφωνα με νέα έρευνα τα φυτά έχουν την ικανότητα να ακούν τις μέλισσες που πετάνε δίπλα τους και να παράγουν πιο γλυκό νέκταρ με σκοπό να τις προσελκύσουν.
Μπορεί τα ηχητικά σήματα που εκπέμπουν τα σόναρ να μην τα αντιλαμβανόμαστε εμείς οι άνθρωποι, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για τις φάλαινες, τα δελφίνια και άλλα θαλάσσια ζώα.
Η ηλιακή ενέργεια είναι απεριόριστη, ανανεώσιμη και πανταχού παρούσα, αλλά εμείς ακόμη δεν έχουμε βρει τρόπο να την αποθηκεύουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Και αυτός είναι ο λόγος που αυτό το είδος πράσινης ενέργειας δεν μπορεί να μπει δυναμικά στο προσκήνιο. Τον τελευταίο χρόνο, σε 4 νέες μελέτες παρουσιάστηκε αυτό το πρωτοποριακό υλικό.
Βρήκαν καλύτερο τρόπο να μετατρέψουν το φως του ήλιου σε απεριόριστο, ανανεώσιμο καύσιμο.
Ο αριθμός των πυρκαγιών φέτος σε όλη την Ευρώπη αυξήθηκε κατά μέσο όρο 40%, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών για τις Πυρκαγιές. Ένας πλανήτης που υπερθερμαίνεται έχει επιδεινώσει μια σφοδρή παγκόσμια απειλή πυρκαγιών ειδικά στις αναπτυσσόμενες πόλεις, λόγω του φτωχού πολεοδομικού σχεδιασμού και των όλο και αυξανόμενων εύφλεκτων τόπων.
Είναι εντυπωσιακό να βλέπουμε φυτά να τρέφονται με ζώα, αλλά αυτό που είναι πραγματικά περίεργο είναι το πως σαρκοφάγα φυτά από διαφορετικά μέρη του κόσμου εξέλιξαν το καθένα ξεχωριστά την ίδια ικανότητα.