Οικολογία, Περιβάλλον

Σύμφωνα με νέα έρευνα τα φυτά έχουν την ικανότητα να ακούν τις μέλισσες που πετάνε δίπλα τους και να παράγουν πιο γλυκό νέκταρ με σκοπό να τις προσελκύσουν.

Μπορεί τα ηχητικά σήματα που εκπέμπουν τα σόναρ να μην τα αντιλαμβανόμαστε εμείς οι άνθρωποι, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για τις φάλαινες, τα δελφίνια και άλλα θαλάσσια ζώα.

Η ηλιακή ενέργεια είναι απεριόριστη, ανανεώσιμη και πανταχού παρούσα, αλλά εμείς ακόμη δεν έχουμε βρει τρόπο να την αποθηκεύουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Και αυτός είναι ο λόγος που αυτό το είδος πράσινης ενέργειας δεν μπορεί να μπει δυναμικά στο προσκήνιο. Τον τελευταίο χρόνο, σε 4 νέες μελέτες παρουσιάστηκε αυτό το πρωτοποριακό υλικό.

Ο αριθμός των πυρκαγιών φέτος σε όλη την Ευρώπη αυξήθηκε κατά μέσο όρο 40%, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών για τις Πυρκαγιές. Ένας πλανήτης που υπερθερμαίνεται έχει επιδεινώσει μια σφοδρή παγκόσμια απειλή πυρκαγιών ειδικά στις αναπτυσσόμενες πόλεις, λόγω του φτωχού πολεοδομικού σχεδιασμού και των όλο και αυξανόμενων εύφλεκτων τόπων.

Είναι εντυπωσιακό να βλέπουμε φυτά να τρέφονται με ζώα, αλλά αυτό που είναι πραγματικά  περίεργο είναι το πως σαρκοφάγα φυτά από διαφορετικά μέρη του κόσμου εξέλιξαν το καθένα ξεχωριστά την ίδια ικανότητα.

Το 1999, η ραδιολόγος Nicola Strickland πήγε διακοπές στο νησί Tobago της Καραϊβικής, έναν πραγματικό τροπικό παράδεισο. Όμως, την πρώτη μέρα που πήγε στην παραλία για να ψάξει για βότσαλα στη λευκή άμμο τα πράγματα πήραν μια άσχημη τροπή...

Ο κήπος Alnwick είναι ένα από τα πιο όμορφα αξιοθέατα της Βόρειας Αγγλίας. Στα 14 στέμματα, οι επισκέπτες μπορούν να περιπλανηθούν ανάμεσα στα πολύχρωμα φυτά, τα αρωματικά τριαντάφυλλα, τους θάμνους με τα διάφορα σχήματα και τα σιντριβάνια. Αλλά, με ένα ρητό όρο: Να μην αγγίξουν, να μην μυρίσουν και να μην δοκιμάσουν κανένα από τα λουλούδια!

Οι επιστήμονες παρατήρησαν μια ξαφνική έκρηξη στη ποικιλομορφία των ορυκτών του πλανήτη μας η οποία δε θα συνέβαινε αν δεν υπήρχαν οι άνθρωποι.

Στην Ιεράπολη της αρχαίας Φρυγίας οι ιερείς έκαναν τις θυσίες των ζώων οδηγώντας τα στη σπηλιά ενός θεάτρου, όπου έβρισκαν το θάνατο χωρίς να χρησιμοποιήσουν κανένα μαχαίρι.

Οι αυξημένες θερμοκρασίες λόγω της κλιματικής αλλαγής θα μειώσουν την παραγωγή βασικών καλλιεργειών από τις οποίες εξαρτάται ολόκληρη η ανθρωπότητα.

Χρησιμοποιούμε cookies που μας επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας.
Κάνοντας κλικ στο "Συμφωνώ" ή συνεχίζοντας να χρησιμοποιείται την ιστοσελίδα bioximikos.gr συμφωνείτε με τη χρήση cookies.