Ψυχολογία

Θέματα και απόψεις ειδικών για προσωπικά και κοινωνικά ζητήματα

Η ναρκισσιστική διαταραχή της προσωπικότητας (NPD) παρερμηνεύεται όταν εφαρμόζεται σε κάποιον που είναι αλαζονικός και θεωρεί ότι όλα περιστρέφονται γύρω από τον εαυτό του. Αν και αυτά τα χαρακτηριστικά είναι από μόνα τους άσχημα και ενοχλητικά για τους γύρω, ο ναρκισσισμός είναι μια βαθύτερη διαταραχή με καταστρεπτικές επιπτώσεις στις σχέσεις του ατόμου με τους άλλους ανθρώπους.

Το ερώτημα που πλανάται συχνά στις συζητήσεις για τον ρατσισμό, πιστεύω πως είναι αν υπάρχει τελικά στην Ελλάδα ρατσιστικό φαινόμενο. Το ερώτημα αυτό, που υποδηλώνεται χωρίς να αντιμετωπίζεται ευθέως από την ελληνική κοινωνία, δεν μπορεί να απαντηθεί φυσικά μονολεκτικά με ένα ναι ή με ένα όχι, ούτε βέβαια είναι δυνατόν να εξαρτηθεί η απάντηση από δημοσκοπήσεις, που μόνο διαθέσεις καταγράφουν και αυτές με τρόπο υποβολιμαίο, σχηματικό και αποσπασματικό.

Σας άρεσαν τα άρθρα μας; Θέλετε να διαβάσετε περισσότερα;

Ο Βιοχημικός είναι μία ελληνική εκπαιδευτική σελίδα από εθελοντές επιστήμονες. Η δουλειά μας εξαρτάται από τη στήριξή σας. Αν επιθυμείτε να κάνετε μία δωρεά παρακαλούμε κάντε κλικ παρακάτω.

   paypal

Χρησιμοποιούμε cookies που μας επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας.
Κάνοντας κλικ στο "Συμφωνώ" ή συνεχίζοντας να χρησιμοποιείται την ιστοσελίδα bioximikos.gr συμφωνείτε με τη χρήση cookies.