Τι κάνει μια συνταγή νόστιμη; Δεν είναι μόνο τα καλά υλικά αλλά και ο μοναδικός συνδυασμός των υλικών. Η αναζήτηση της καινούργιας συνταγής που να προσφέρει μια νέα, ανεπανάληπτη απόλαυση στον ουρανίσκο είναι συνεχής.
Κάποιοι άνθρωποι έχουν αυτοέλεγχο, κάποιοι όχι. Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες έχουν συνδέσει τον αυτοέλεγχο με τη διατροφή. Λένε ότι ο αυτοέλεγχος απαιτεί ενέργεια. Εάν το σώμα σας ψάχνει απεγνωσμένα για ενέργεια και δεν βρίσκει, τότε, ο αυτοέλεγχος κάνει φτερά.
Όχι, οι εταιρίες δε θέλουν να μας παραπλανήσουν. Έχουν το λόγο τους που το κάνουν. Και αυτός είναι για να φθάνουν τα πατατάκια σε εμάς τραγανά και νόστιμα, ανεξάρτητα με το πότε θα τα αγοράσουμε.
Μπορεί να μην το συμπαθείτε αλλά το λίπος λειτουργεί στο σώμα σαν μια μπαταρία, έτοιμη να σας προσφέρει ενέργεια όταν τη χρειάζεστε περισσότερο. Τι συμβαίνει λοιπόν εάν παραλείψετε ένα γεύμα ή γυμναστείτε και στραφείτε σε αυτά τα αποθέματα; Που πηγαίνει το λίπος όταν «καίγεται»;
Κάνουνε ότι μπορούμε για να αποφύγουμε τη ζάχαρη για τις επιπτώσεις που έχει στο σώμα μας. Τα τελευταία 15 χρόνια πολλοί παρασκευαστές επεξεργασμένων τροφίμων, από τα ζυμαρικά μέχρι τα αλλαντικά, έχουν αντικαταστήσει τη σουκρόζη με ένα άλλο γλυκαντικό, τη trehalose. Από τις αρχές του 2000, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι νοσοκομειακές λοιμώξεις από το βακτήριο Clostridium difficile, μπορεί η trehalose να είναι το κομμάτι του παζλ που λείπει.
Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, μερικές σταγόνες νερού στο ουίσκι βοηθούν να αποκαλύψει τα λεπτά αρώματα του.
Αυτό προέκυψε από τη μελέτη 70 ανθρώπων που δεν είχαν εκτεθεί σε κάποιο κοινό αλλεργιογόνο, αλλά εμφάνισαν ιδιοπαθή αναφυλαξία.
Γιατί ο καφές που φτιάχνουν οι barista έχει πάντα διαφορετική γεύση από αυτόν που κάνουμε στο σπίτι, ακόμη και αν είναι η ίδια ποικιλία.
Η Barry Callebaut, η μεγαλύτερη βιομηχανία κακάου ανακοίνωσε στη Σαγκάη στις 5 Σεπτεμβρίου 2017, τη δημιουργία της κόκκινης σοκολάτας.
Μια νέα έρευνα δείχνει ότι παιδιά 3 ετών που έπιναν 3 κούπες αγελαδινού γάλακτος ημερησίως ήταν ψηλότερα κατά 2 εκατοστά σε σύγκριση με τα συνομήλικα τους που έπιναν άλλους τύπους γάλακτος φυτικής προέλευσης.