Διατροφή, Μεταβολισμός

Όχι, οι εταιρίες δε θέλουν να μας παραπλανήσουν. Έχουν το λόγο τους που το κάνουν. Και αυτός είναι για να φθάνουν τα πατατάκια σε εμάς τραγανά και νόστιμα, ανεξάρτητα με το πότε θα τα αγοράσουμε.

Μπορεί να μην το συμπαθείτε αλλά το λίπος λειτουργεί στο σώμα σαν μια μπαταρία, έτοιμη να σας προσφέρει ενέργεια όταν τη χρειάζεστε περισσότερο. Τι συμβαίνει λοιπόν εάν παραλείψετε ένα γεύμα ή γυμναστείτε και στραφείτε σε αυτά τα αποθέματα; Που πηγαίνει το λίπος όταν «καίγεται»;

Κάνουνε ότι μπορούμε για να αποφύγουμε τη ζάχαρη για τις επιπτώσεις που έχει στο σώμα μας. Τα τελευταία 15 χρόνια πολλοί παρασκευαστές επεξεργασμένων τροφίμων, από τα ζυμαρικά μέχρι τα αλλαντικά, έχουν αντικαταστήσει τη σουκρόζη με ένα άλλο γλυκαντικό, τη trehalose. Από τις αρχές του 2000, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι νοσοκομειακές λοιμώξεις από το βακτήριο Clostridium difficile, μπορεί η trehalose να είναι το κομμάτι του παζλ που λείπει.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, μερικές σταγόνες νερού στο ουίσκι βοηθούν να αποκαλύψει τα λεπτά αρώματα του.

Μια νέα έρευνα δείχνει ότι παιδιά 3 ετών που έπιναν 3 κούπες αγελαδινού γάλακτος ημερησίως ήταν ψηλότερα κατά 2 εκατοστά σε σύγκριση με τα συνομήλικα τους που έπιναν άλλους τύπους γάλακτος φυτικής προέλευσης.

Η γλώσσα μπορεί να ανιχνεύσει διάφορους βασικούς θρεπτικούς παράγοντες, που ονομάζονται γευσιγόνα, όπως το νάτριο, η ζάχαρη και τα αμινοξέα, μέσω της γεύσης. Ωστόσο, το πώς αντιλαμβανόμαστε το νερό στο στόμα ήταν άγνωστο. Πολλά είδη εντόμων είναι γνωστό ότι «γεύονται» το νερό, οπότε φανταζόμασταν ότι και τα θηλαστικά θα μπορούσαν επίσης να διαθέτουν μηχανισμό ανίχνευσης νερού.

Σας άρεσαν τα άρθρα μας; Θέλετε να διαβάσετε περισσότερα;

Ο Βιοχημικός είναι μία ελληνική εκπαιδευτική σελίδα από εθελοντές επιστήμονες. Η δουλειά μας εξαρτάται από τη στήριξή σας. Αν επιθυμείτε να κάνετε μία δωρεά παρακαλούμε κάντε κλικ παρακάτω.

   paypal

Χρησιμοποιούμε cookies που μας επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας.
Κάνοντας κλικ στο "Συμφωνώ" ή συνεχίζοντας να χρησιμοποιείται την ιστοσελίδα bioximikos.gr συμφωνείτε με τη χρήση cookies.