Βιοτεχνολογία

Ίσως στο κοντινό μέλλον να μπορούμε να βλέπουμε στο σκοτάδι με μερικές σταγόνες στα μάτια μας, χάρη στη φυτική χρωστική χλωροφύλλη, που εντοπίστηκε στο ψάρι Malacosteus nigercan.

Η κατσίκα αυτή δεν είναι κάποιο θαύμα της φύσης αλλά του εργαστηρίου. Πρόκειται για μια κανονική κατσίκα που το γάλα της περιέχει ένα επιπλέον συστατικό, ιστό αράχνης.

Με τον όρο πράσινη επανάσταση εννοούμε την όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε και αναπτύχθηκε ταχέως προκειμένου να δημιουργηθούν βελτιωμένα φυτά και σπόροι ως προς την απόδοσή τους, στη δεκαετία του '60.

Οι βιοτεχνολογικές επιτυχίες άνοιξαν το δρόμο για νέες θεραπείες, προσωποποιημένες σε κάθε ασθενή με μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας και ίσως λιγότερες παρενέργειες. Πόσο εύκολο είναι αυτές οι εξατομικευμένες θεραπείες να μετατραπούν σε εξατομικευμένα βιολογικά όπλα;

Σας άρεσαν τα άρθρα μας; Θέλετε να διαβάσετε περισσότερα;

Ο Βιοχημικός είναι μία ελληνική εκπαιδευτική σελίδα από εθελοντές επιστήμονες. Η δουλειά μας εξαρτάται από τη στήριξή σας. Αν επιθυμείτε να κάνετε μία δωρεά παρακαλούμε κάντε κλικ παρακάτω.

   paypal

Χρησιμοποιούμε cookies που μας επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας.
Κάνοντας κλικ στο "Συμφωνώ" ή συνεχίζοντας να χρησιμοποιείται την ιστοσελίδα bioximikos.gr συμφωνείτε με τη χρήση cookies.