Βιοτεχνολογία

Μια ομάδα βιολόγων στο Πανεπιστήμιο του Rochester εφηύρε ένα οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο να δημιουργήσουν τεχνητή μαργαρόρριζα με ένα καινοτόμο μέσο, με βακτήρια.

Ήρθε η εποχή των τροφίμων του σωλήνα; Οι οραματιστές της Silicon Valley πρωτοπορούν και παράγουν στο εργαστήριο κρέας, γάλα, αυγά, καφέ!

Ίσως στο κοντινό μέλλον να μπορούμε να βλέπουμε στο σκοτάδι με μερικές σταγόνες στα μάτια μας, χάρη στη φυτική χρωστική χλωροφύλλη, που εντοπίστηκε στο ψάρι Malacosteus nigercan.

Η κατσίκα αυτή δεν είναι κάποιο θαύμα της φύσης αλλά του εργαστηρίου. Πρόκειται για μια κανονική κατσίκα που το γάλα της περιέχει ένα επιπλέον συστατικό, ιστό αράχνης.

Οι βιοτεχνολογικές επιτυχίες άνοιξαν το δρόμο για νέες θεραπείες, προσωποποιημένες σε κάθε ασθενή με μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας και ίσως λιγότερες παρενέργειες. Πόσο εύκολο είναι αυτές οι εξατομικευμένες θεραπείες να μετατραπούν σε εξατομικευμένα βιολογικά όπλα;

Χρησιμοποιούμε cookies που μας επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας.
Κάνοντας κλικ στο "Συμφωνώ" ή συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα bioximikos.gr συμφωνείτε με τη χρήση cookies.