Επιστημονική Κοινότητα

Η Dominion Camille Schrier, 23 ετών, στέφθηκε Μις Βιρτζίνια 2019 στα φετινά καλλιστεία. Το ενδιαφέρον, όμως, είναι ότι στο κομμάτι των καλλιστείων όπου οι διαγωνιζόμενες παρουσιάζουν κάποιο ταλέντο τους, εκείνη πραγματοποίησε ένα επιστημονικό πείραμα, και συγκεκριμένα την καταλυτική διάσπαση του υπεροξειδίου του υδρογόνου.

Η όρθια βάδιση στα δύο πόδια είναι το χαρακτηριστικό που ορίζει το ανθρώπινο είδος. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα ευρήματα, οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι πρόγονοι μας ανέπτυξαν αυτό το γνώρισμα πριν από 5 εκατομμύρια χρόνια.

Τα 28α βραβεία Ig Nobel απονεμήθηκαν την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018 σε μια τελετή που έγινε στο αμφιθέατρο Sanders του Harvard. Και ιδού οι μεγάλοι νικητές...

Τα πρώτα Βραβεία Νόμπελ απονεμήθηκαν το 1901, και από τότε μέχρι και σήμερα βραβεύονται τα καλύτερα ανθρώπινα επιτεύγματα, από τη λογοτεχνία και την επιστήμη μέχρι το βραβείο Ειρήνης.

Μπορούν τα κοκτέιλ, η μπύρα ή το κρασί να θεωρηθούν έργα τέχνης; Η εταιρία BevShots λέει ναι. Δείτε μερικές από τις πραγματικά εντυπωσιακές φωτογραφίες των αγαπημένων σας ποτών.

Τα Ig βραβεία Νόμπελ 2017 απονεμήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 14 Σεπτεμβρίου 2017 στην 27η τελετή, στο Θέατρο Sanders του Χάρβαρντ.

Ο Neuroskeptic, ένας Βρετανός νευροεπιστήμονας που αρθρογραφεί ανώνυμα στο blog του Discover magazine, αποφάσισε να στήσει μία παγίδα σε εννέα επιστημονικά περιοδικά. Δημιούργησε ένα ψεύτικο άρθρο με έναν αξιοπρεπέστατο επιστημονικό τίτλο «Mitochondria: Structure, Function and Clinical Relevance» και τους το έστειλε.

Ο σκελετός που βρέθηκε, συμπεριλαμβανομένων των οστών των πλευρών και του λαιμού δείχνουν σημάδια από συχνή έκθεση σε φωτιά, δήλωσε ο υπεύθυνος του Μουσείου.

Στις 8 Μαρτίου γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας. Σήμερα, σε μεγάλο βαθμό, η ημέρα αυτή έχει χάσει το πραγματικό της νόημα και οι περισσότερες γυναίκες περιμένουν από τους άντρες να τους εκφράσουν την αγάπη τους, ξεχνώντας ότι στις 8 Μαρτίου κάποιες γυναίκες δεν γιόρταζαν αλλά αγωνιζόταν.

Ο περιοδικός πίνακας μπορεί να σας ακούγεται μάλλον βαρετό και ξεχασμένο θέμα, είναι όμως, πραγματικά ένα θέμα γεμάτο παράξενα και υπέροχα στοιχεία αλλά και ίντριγκα.

Χρησιμοποιούμε cookies που μας επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας.
Κάνοντας κλικ στο "Συμφωνώ" ή συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα bioximikos.gr συμφωνείτε με τη χρήση cookies.