Ανθρώπινη αλυσίδα DNA

21 Απριλίου 2011 - Σαν Φρανσίσκο

Συνολικά 2.640 εργαζόμενοι της Genentech, Inc. μια εταιρεία βιοτεχνολογίας στο Σαν Φρανσίσκο και οι φιλοξενούμενοι τους, σχημάτισαν μία ανθρώπινη αλυσίδα DNA.

Οι συμμετέχοντες φόρεσαν χρωματιστά καπέλα για να τονίσουν τα τμήματα του DNA και στάθηκαν σε συγκεκριμένες θέσεις στο σχέδιο που είχε ζωγραφιστεί από κιμωλία στο έδαφος. Παραμείναν στη θέση για τουλάχιστον δέκα λεπτά προκειμένου να τηρηθούν οι οδηγίες του Guinness World Records. Ένας κριτής είδε την έλικα από μια ταράτσα ενώ δύο ελικόπτερα περιστράφηκαν πάνω από το πλήθος για να πάρουν εναέρια πλάνα.

 

Ανθρώπινη αλυσίδα DNA

25 Απριλίου 2013 - Άγκυρα

Το Guinness World Records για τη μεγαλύτερη έλικα ανθρώπινου DNA που σχηματίστηκε από 3.034 συμμετέχοντες από το Πανεπιστήμιο Hacettepe της Άγκυρας (Τουρκία).

 

Ανθρώπινη αλυσίδα DNA

23 Απριλίου 2016 - Βάρνα

Στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, 4.000 φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιατρικής της Βάρνας (Βουλγαρία) σχημάτισαν την μεγαλύτερη έλικα ανθρώπινου DNA, φορώντας χρωματιστά μπλουζάκια και καπέλα. Οι δεσμοί του DNA σχηματίστηκαν με τα χρώματα της σημαίας της Βουλγαρίας.

Η Βάρνα ονομάστηκε Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας για το 2017. Η προσπάθεια που οργανώθηκε από το πανεπιστήμιο ήταν ένας τρόπος ενίσχυσης των σχέσεων των πολυάριθμων φοιτητών διαφορετικών εθνικοτήτων του πανεπιστημίου, οι οποίοι προέρχονται από 44 διαφορετικές χώρες από όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τους κανόνες του Guinness World Records οι συμμετέχοντες παρέμειναν στη θέση τους για τουλάχιστον πέντε λεπτά. Κατά τη διάρκεια αυτών των πέντε λεπτών οι συμμετέχοντες άκουγαν τους ύμνους της Βουλγαρίας και της Ευρώπης.

 

--

Πηγές:

  1. worldrecordacademy.com
  2. netdata.com
  3. hacettepe.edu.tr
  4. worldrecordacademy.com
  5. guinnessworldrecords.com
Σχετικοί όροι:
1944. Το πείραμα Avery–MacLeod–McCarty