Βιοχημεία, Μοριακή Βιολογία

Μια κοινή κλινική παρατήρηση των γιατρών είναι ότι η επούλωση του δέρματος είναι βραδύτερη στους γηραιότερους και δεν αφήνει σημάδια ενώ οι πιο νεανικές επιδερμίδες έχουν την τάση να υπέρ-επουλώνονται, σχηματίζοντας μεγαλύτερες και πιο παχιές ουλές. Μέχρι τώρα όμως δεν ξέραμε πώς και γιατί το γήρας αλλάζει μια τέτοια διαδικασία.

Οι άνθρωποι, όπως και άλλοι οργανισμοί, χρειαζόμαστε πρωτεΐνες που το σώμα μας παράγει από γονίδια για τη σωστή οικοδόμηση και λειτουργία όλων των διαφορετικών κυτταρικών τύπων.

Μόλις πέσουν οι πρώτες σταγόνες φθινοπωρινής βροχής στο καυτό και στεγνό έδαφος, μια πολύ χαρακτηριστική μυρωδιά αναδύεται. Λίγο πριν την καταιγίδα μνήμες τις παιδικής μας ηλικίας ξυπνούν.

Οι Αλχημιστές έψαχναν τη φιλοσοφική λίθο, το φθηνό στοιχείο που θα μετατρέπονταν σε χρυσό, σε λάθος σημείο. Δεν είναι μέταλλο. Είναι μικρόβιο.

Οι πίνακες ζωγραφικής, όπως και τα έπιπλα, έχουν συχνά επικάλυψη βερνικιού. Το βερνίκι τους θωρακίζει και αποτελεί μια ασπίδα προστασίας από το περιβάλλον στο οποίο εκτίθενται. Με το πέρασμα του χρόνου, όμως, το βερνίκι κιτρινίζει και τα χρώματα χάνουν τη λάμψη και τον αυθεντικό τους τόνο.

Σας άρεσαν τα άρθρα μας; Θέλετε να διαβάσετε περισσότερα;

Ο Βιοχημικός είναι μία ελληνική εκπαιδευτική σελίδα από εθελοντές επιστήμονες. Η δουλειά μας εξαρτάται από τη στήριξή σας. Αν επιθυμείτε να κάνετε μία δωρεά παρακαλούμε κάντε κλικ παρακάτω.

   paypal

Χρησιμοποιούμε cookies που μας επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας.
Κάνοντας κλικ στο "Συμφωνώ" ή συνεχίζοντας να χρησιμοποιείται την ιστοσελίδα bioximikos.gr συμφωνείτε με τη χρήση cookies.