Ο αμερικανός William Beaumont παρατήρησε για πρώτη φορά τις διαδικασίες που συνέβαιναν στο εσωτερικό ενός στομάχου σε έναν ζωντανό άντρα, στον οποίο ένας πυροβολισμός του είχε δημιουργήσει μια βαθιά πληγή που δεν επουλωνόταν.
Έχετε παρατηρήσει ότι όταν βάζετε μάσκαρα, φακούς επαφής ή σταγόνες στα μάτια, ανοίγετε και το στόμα σας;
Το φως είναι ίσως, αμέσως μετά τη διαθεσιμότητα πόρων, ο σημαντικότερος περιβαλλοντικός παράγοντας και έχει θεμελιώδεις επιπτώσεις στο οικοσύστημα.
Σύμφωνα με νέα μελέτη, ο εγκέφαλος των γυναικών είναι περίπου τρία χρόνια νεότερος από των ανδρών της ίδιας χρονολογικής ηλικίας, μεταβολικά μιλώντας.
Μήπως φτερνίζεστε κάθε φορά που βγαίνετε στον ήλιο; Μην ανησυχείτε δεν είστε μόνοι.
Οι ιστοί και τα όργανα του σώματος μας απαρτίζονται από κύτταρα. Γνωρίζουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος του DNA ενός κυττάρου βρίσκεται στον πυρήνα του. Όμως, μέσα στο κύτταρο κατοικούν και μερικά μικρά οργανίδια, τα μιτοχόνδρια, που πιστεύεται ότι ξεκίνησαν ως ξεχωριστοί οργανισμοί με το δικό τους DNA (mtDNA) και πριν από περίπου 1,45 δισεκατομμύρια χρόνια εισήλθαν σε πρώιμα κύτταρα, τους άρεσε και δεν έφυγαν ποτέ. Από τότε αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του κυττάρου.
Το μωρό όταν κλωτσάει, στην κοιλιά της μητέρας του, τελικά μάλλον δε θέλει να γίνει ποδοσφαιριστής, αλλά χαρτογράφος.
Η φαγούρα είναι κάτι πολύ εκνευριστικό ιδίως αν το ξύσιμο το χειροτερεύει.
Σε ένα απομονωμένο ερευνητικό εργαστήριο στη Γερμανία, 80km από το Μόναχο, μέσα στο δάσος και μακριά από την αστική μόλυνση, επιστήμονες μελετούν τομές ανθρώπινων εγκεφάλων για την παρουσία μαγνητικών σωματιδίων βαθιά μέσα στους ιστούς του οργάνου.