Αθλητισμός

Αν ξεπλύνετε το στόμα σας αντιβακτηριακό στοματικό διάλυμα μετά την άσκηση μπορεί να εμποδίσετε ένα από τα οφέλη της άσκησης: τη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Νέα έρευνα δείχνει ότι η νευρολογική υγεία δεν είναι μονόδρομος με τον εγκέφαλο να λέει στους μυς «περπάτα», «σήκω» και ούτω καθεξής. Τα σήματα που στέλνει ο εγκέφαλος στους μεγάλους μυς των ποδιών του σώματος είναι εξίσου σημαντικά με τα σήματα που στέλνουν οι μύες στον εγκέφαλο.

Τα τελευταία χρόνια, το συναντάμε όλο και πιο συχνά στα ράφια των καταστημάτων. Προωθείται ως ένα υγιεινό ποτό που προσφέρει θρεπτικά οφέλη, και όχι άδικα.

Το τρέξιμο επηρεάζει τη διάταξη του εγκεφάλου παρόμοια με άλλες σύνθετες δραστηριότητες, όπως το παίξιμο ενός μουσικού οργάνου.

Η καρδιά μπορεί να αντέξει πολλά, αλλά μια νέα μελέτη δείχνει ότι η σκληρή άσκηση σε συνδυασμό με τα έντονα συναισθήματα μπορούν να την φτάσουν στα όρια της.

Όταν σκέφτεστε τη γυμναστική, μπορεί να φαντάζεστε έντονες δραστηριότητες όπως τρέξιμο ή ποδηλασία, αυτές που σας κάνουν να λαχανιάζετε, να κοκκινίζετε και να στάζετε από ιδρώτα. Όμως, η αερόβια άσκηση είναι μόνο ένα είδος άσκησης, και παρόλο που είναι ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση της φυσικής κατάστασης, στην πραγματικότητα υπάρχουν άλλοι τρεις τύποι ασκήσεων που είναι επίσης σημαντικοί: η προπόνηση ενδυνάμωσης, η προπόνηση ισορροπίας και η προπόνηση ευλυγισίας.

Σίγουρα εάν έχετε πάει στο γυμναστήριο θα έχετε ακούσει τον προπονητή/τρια να ολοκληρώνει το πρόγραμμα με αυτή τη συμβουλή: "Εντάξει, τελειώσαμε, βεβαιωθείτε ότι θα φάτε για σωστή αποκατάσταση". Και τότε είναι που συναντάμε μια ομάδα από αμήχανους ανθρώπους, να αναρωτιούνται τι ακριβώς θα πρέπει να φάνε μετά την άσκηση τους.

Η χρωματιστή αυτή ταινία ονομάζεται ταινία κινησιοεπίδεσης (kinesiology tape ή kinesio tape). Έκανε την εμφάνισή της το 2008, και όλο και περισσότεροι αθλητές την εφαρμόζουν σε διάφορα σημεία του σώματος.

Δεν χρειάζεται να αισθάνεστε ανεπαρκείς αν σηκώνετε λίγο βάρος στο γυμναστήριο. Μια νέα μελέτη διαπιστώνει ότι η άρση βαρών με λίγα βάρη είναι εξίσου αποτελεσματική με την άρση βαρών πολλών κιλών για την οικοδόμηση των μυών.

Χρησιμοποιούμε cookies που μας επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας.
Κάνοντας κλικ στο "Συμφωνώ" ή συνεχίζοντας να χρησιμοποιείται την ιστοσελίδα bioximikos.gr συμφωνείτε με τη χρήση cookies.