Ήρθε η εποχή των τροφίμων του σωλήνα; Οι οραματιστές της Silicon Valley πρωτοπορούν και παράγουν στο εργαστήριο κρέας, γάλα, αυγά, καφέ!

Γάλα Muufri

 

muufri synthetic milk bioengineering

Γάλα από τη Muufri

Για τη Muufri δε χρειάζεται η αγελάδα να μας παρέχει γάλα.

Χρησιμοποιώντας γενετικά τροποποιημένες ζύμες παράγει ένα υγρό που βιολογικά ίδιο με αυτό που αρμέγουμε από τις αγελάδες. Στην Muufri πιστεύουν ότι τα τρόφιμα που παράγονται από μικροοργανισμούς είναι πιο υγιεινά και θα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του συνεχώς αυξανόμενου πληθυσμού.

 

impossible nocow cheeeburger

Το απίστευτο Cheeseburger της Impossible Foods

Πολλοί πρώην χορτοφάγοι λένε ότι τα υποκατάστατα κρέατος, όπως το Σεϊτάν, δεν είναι παρά απλά υποκατάστατα.

Στην Impossible Foods όμως μας λένε ότι μπορούν να μας προσφέρουν προϊόντα με πρωτεΐνες από τα φυτά, που έχουν την ίδια ή και καλύτερη εμφάνιση και γεύση με το κρέας, χωρίς να πρέπει να σφαγιάζουμε τα ζώα.

 

αυγά

Αυγά από την Clara Foods

Χαμηλή χολεστερόλη, υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, ίδια γεύση με τα φυσικά αυγά κότας και ταυτόχρονα αποτρέπεται η κακομεταχείριση των ζώων και των φυσικών πόρων για παραγωγή αυγών σε βιομηχανική κλίμακα. Αυτό είναι το όραμα της Clara Foods.

 

beyond meat

Φυτικό κρέας από την Beyond Meat

Στην Beyond Meat ανέλυσαν τα δομικά συστατικά του κρέατος και τα υποκατέστησαν με φυτικής προέλευσης αμινοξέα, λίπη, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, ιχνοστοιχεία. Έτσι, κατάφεραν να φτιάξουν προϊόντα με υφή και γεύση ίδια με αυτή του κρέατος από κοτόπουλου και μοσχαριού. Θα καταφέρουν να μας ξεγελάσουν;

 

hampton creek just mayo

Μαγιονέζα από την Hampton Creek

Χρησιμοποιεί φυτικές πρωτεΐνες για να υποκαταστήσει τα αυγά σε προϊόντα όπως η μαγιονέζα και η ζύμη για μπισκότα. Στην Hampton Creek θέλουν να προσφέρουν υγιεινή διατροφή σε οικονομικές τιμές για όλους τους ανθρώπους.

 

soylent powder

Θρεπτικό ρόφημα από τη Soylent

Το Soylent είναι ένα ρόφημα από ένα μείγμα σε σκόνη. Η γεύση του για κάποιους είναι υποφερτή και για άλλους κακή, με μεγάλη όμως θρεπτική αξία καθώς περιέχει βρώμη, πρωτεΐνη ορού γάλακτος και κάποια ακόμη θρεπτικά συστατικά. Οι δημιουργοί του το προορίζουν για τον πολυάσχολο σύγχρονο άνθρωπο που χρειάζεται όλα τα θρεπτικά συστατικά χωρίς ιδιαίτερο κόπο, μέσα σε μία συσκευασία.

 

Civet affineur

Καφές από την Afineur

Μια ιδιαίτερη και μάλιστα ακριβή ποικιλία Ασιατικού καφέ, με το όνομα Civet ή kopi luwak, είναι κόκκοι από τα περιττώματα των άγριων ζώων Civet. Τα τελευταία χρόνια η ζήτησή σου ολοένα και αυξάνεται και οι παραγωγοί του για να αυξήσουν τις ποσότητες κρατούν τα ζώα φυλακισμένα.

Αυτή την κατάσταση θέλει να αλλάξει η Afineur φέρνοντας την επανάσταση στον καφέ, αφού παράγει τη γεύση και το άρωμα του καφέ μέσα από καλλιέργειες ζύμης.

 

trubrain

Τα έξυπνα ροφήματα της truBrain

Η truBrain δημιουργεί ροφήματα και χάπια που ανήκουν στην κατηγορία των νοοτρόπων ουσιών.

Οι νοοτρόπες ουσίες, γνωστές και ως Smart Drugs, ενισχύουν τη γνωσιακή και νοητική μας κατάσταση, βελτιώνουν τη μνήμη και μας τροφοδοτούν με ενέργεια. 

 

Miyokos Kitchen Vegan Cheese Classic Double Cream Chive

Ένα εναλλακτικό τυρί από τη Miyokos Kitchen

Για όσους δεν μπορούν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά προϊόντα η Miyokos Kitchen, προσφέρει ένα διαφορετικό τυρί που δεν περιέχει γάλα αλλά παράγεται από καρπούς με τη χρήση βακτηρίων.

 

lab meat

Ζωικά προϊόντα χωρίς τη συμμετοχή των ζώων από τη Modern Meadow

H Modern Meadow κατάφερε να δημιουργήσει στο εργαστήριο καλλιέργειες ζωικών κυττάρων πανομοιότυπες με το βόειο κρέας. Στα σχέδιά τους είναι να προσφέρουν ζωικά προϊόντα, όπως δέρμα, αλλά και ζωικές τροφές χωρίς να χρειάζεται να σφάζονται τα ζώα.

 

- Ενθουσιασμένοι ή σκεπτικοί;

 

--

Πηγές:

  1. muufri.com
  2. impossiblefoods.com
  3. clarafoods.com
  4. beyondmeat.com
  5. hamptoncreek.com
  6. soylent.com
  7. afineur.com
  8. trubrain.com
  9. miyokoskitchen.com
  10. modernmeadow.com 
Σχετικοί όροι:
1824. Το HCl κάνει την πέψη
1808. Ο Jöns Jacob Berzelius βρίσκει το γαλακτικό οξύ