Τα τρακτέρ έφεραν την επανάσταση στη Γεωργία. Τώρα η σύγχρονη τεχνολογία θα φέρει την επανάσταση στα τρακτέρ.

Case IH concept

Τα τρακτέρ έφεραν την επανάσταση στη Γεωργία. Από τη δεκαετία του 1920, αυξήθηκε η έκταση της γης που μπορούσε να καλλιεργήσει ο άνθρωπος. Έτσι, με περισσότερες τροφές μπορούσαν πλέον να εκτρέφει περισσότερα ζώα, ενώ επειδή πλέον δε χρειαζόταν τα άλογα, την τροφή τους την έδινε σε άλλα οικόσιτα ζώα. Τώρα η σύγχρονη τεχνολογία θα φέρει την επανάσταση στα τρακτέρ.

Το αγροτικό όχημα Case IH Autonomous Concept σχεδιάστηκε από την Case IH Agriculture και πρόκειται για ένα τρακτέρ που δε χρειάζεται οδηγό. Η εταιρία ουσιαστικά παίρνει τα σημερινά συμβατικά τρακτέρ και τα μετατρέπει σε αυτόνομα. Κινείται με τηλεχειριστήριο και αισθητήρες. Για παράδειγμα, όταν ανιχνεύει εμπόδιο, ειδοποιεί τον χειριστή, που το κατευθύνει να το αποφύγει.

Δεν είναι το πρώτο αυτόνομο τρακτέρ, που φέρνει την επανάσταση. Διάφορες εταιρίες αναπτύσσουν αντίστοιχα μοντέλα από το 2011, προσπαθώντας να βελτιώσουν το δύσκολο επάγγελμα του αγρότη. Έχουμε λίγο δρόμο ακόμη μέχρι τα τρακτέρ ρομπότ, που βλέπουμε σε ταινίες όπως το Interstellar, που έξυπνα κινούνται με συστήματα GPS.

Δείτε το στο παρακάτω βίντεο:

--

Πηγές:

Henry Ford's Kerosene Farm Tractor popsci.com

Economic History of Tractors in the United States eh.net

Autonomous Tractor Corporation - ATC. autonomoustractor.com