Μια ινδή γυναίκα πιστεύεται ότι είχε τη μεγαλύτερη ως τώρα έκτοπη κύηση στον κόσμο. Αφαίρεσαν το σκελετό του μωρού μέσα από τη γυναίκα που είχε μείνει έγκυος το 1978!

έγκυος

Όταν είχε μείνει έγκυος, στα 24 της χρόνια, οι γιατροί την είχαν προειδοποιήσει ότι το παιδί της δεν είχε πολλές πιθανότητες επιβίωσης καθώς μεγάλωνε έξω από τη μήτρα. Εκείνη τότε, τρομοκρατημένη στην ιδέα της εγχείρησης έφυγε, αγνοώντας τους γιατρούς. Για μερικούς μήνες έπαιρνε παυσίπονα και όταν ο πόνος υποχώρησε νόμιζε ότι γιατρεύτηκε και προφανώς είχε καταλάβει ότι το μωρό της πέθανε.

Σήμερα, 38 χρόνια μετά, η γυναίκα είναι 62 ετών και πριν μερικούς μήνες άρχισε να αισθάνεται πόνους στο στομάχι, είχε προβλήματα στο ουροποιητικό σύστημα και πυρετό.

Στο NKP Salve Institute of Medical Sciences, στην πόλη Nagpur της κεντρικής Ινδίας, οι γιατροί που την εξέτασαν βρήκαν το αναπάντεχο εύρημα. Αρχικά με υπερηχογραφία εντόπισαν μια μάζα. Στη συνέχεια με αξονική τομογραφία είδαν ότι αυτή η μάζα ήταν από σκληρή, ασβεστοποιημένη ουσία. Τελικά με μαγνητική τομογραφία ανακάλυψαν ότι ήταν ο σκελετός ενός μωρού.

Ο σκελετός ήταν μέσα σε έναν ασβεστοποιημένο σάκο. Όλη αυτή η μάζα βρισκόταν ανάμεσα στη μήτρα, τα έντερα και την ουροδόχο κύστη. Το αμνιακό υγρό, που προστατεύει το έμβρυο, πιθανώς να είχε απορροφηθεί και οι μαλακοί ιστοί υγροποιήθηκαν με την πάροδο του χρόνου.

Μια άλλη παρόμοια περίπτωση μακράς έκτοπης εγκυμοσύνης ήταν αυτή μιας Βελγίδας που κράτησε 18 χρόνια.

--

Πηγή:

εικόνα: alamy.com

Doctors remove skeleton of baby left inside mother for 38 YEARS. LIZZIE PARRY (dailymail.co.uk)