Φαίνεται πως ναι! Ένας συγκεκριμένος γενετικός πολυμορφισμός αυξάνει την πιθανότητα κάποιος να χρεώνει αλόγιστα την πιστωτική του κάρτα κατά 4%.

Tο βακτήριο Salmonella enterica προκαλεί έναν τύπο τροφικής δηλητηρίασης τη σαλμονέλωση.

Μήπως η λέξη "quingel" σας κάνει να χαχανίζετε; Τι θα λέγατε για το "finglam; Ή "rembrob;" Μην βιαστείτε να τις ψάξετε στο λεξικό, δεν υπάρχουν. Είναι όλες τυχαίες λέξεις που δημιουργήθηκαν από έναν αλγόριθμο στον υπολογιστή. Αλλά αν σας φαίνονται ή σας ακούγονται αστείες, δεν είστε μόνοι. Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, υπάρχει επιστημονικός λόγος γιατί οι κατασκευασμένες λέξεις σαν αυτές σας προκαλούν γέλιο.

Οι περισσότερες εμπειρίες και δραστηριότητές μας δεν αφήνουν κανένα σημάδι στη μνήμη. Η μάθηση δε νέων πληροφοριών, για ένα διαγώνισμα, για παράδειγμα, ή για να κάνετε μια νέα διαδικασία στη δουλεία απαιτεί συχνά πολύ προσπάθεια και επανάληψη. Εύκολα ξεχνάμε τι μάθαμε και πολλές φορές δυσκολευόμαστε να θυμηθούμε λεπτομέρειες από το παρελθόν μας.

Όμως κάποιες εμπειρίες μας κυνηγάνε για χρόνια. Τραυματικές εμπειρίες που απείλησαν τη ζωή μας, μια κλοπή, μια επίθεση ή μια φωτιά, είναι αδύνατο να ξεχαστούν ακόμη κι αν προσπαθείτε.