Πρόκειται για ένα εργαλείο που δίνει τη δυνατότητα στους επιστήμονες να βλέπουν τη δραστηριότητα των γονιδίων στον εγκέφαλο ενός ζωντανού ανθρώπου.

Είναι η πρώτη σας νύχτα στο ξενοδοχείο ή στο σπίτι των φίλων σας μετά από ένα κουραστικό ταξίδι. Το δωμάτιο φαίνεται υπέροχο. Επιτέλους, γλιστράτε κάτω από τα απαλά σεντόνια και βυθίζεστε μέσα σε ένα σύννεφο μαξιλαριών. Ωστόσο, παρά την εξάντληση και την άνεση του κρεβατιού, στριφογυρίζετε, ανίκανοι να κοιμηθείτε. Αλλά και όταν κοιμηθήκατε, πιθανότατα να ξυπνήσατε την επόμενη μέρα και να νιώθατε ζαλισμένοι και κουρασμένοι.

Ο Sherlock Holmes, από την αγαπημένη μας αγγλική σειρά, έχει ένα "mind palace", ένα κατάλογο όλων των αναμνήσεων και των εμπειριών του. Μπορεί να μην μπορούμε να ανακαλέσουμε τις αναμνήσεις μας τόσο αναλυτικά όπως ο Sherlock, αλλά και το δικό μας μυαλό κάπως έτσι τις οργανώνει και τις ανασύρει.

Εκτός και αν έχετε αποφύγει το μαγείρεμα, πιθανόν να έχετε κόψει ένα ή δύο κρεμμύδια και να έχετε βιώσει την καύση και τη δακρύρροια που έρχεται από τις αναθυμιάσεις.