Κάποιες φορές η σοκολάτα χάνει τη λάμψη και το ομοιόμορφο χρώμα της και εμφανίζει μια άσπρη επίστρωση ή κάνει νερά. Σημαίνουν ότι η σοκολάτα χάλασε;
Τα λαχανικά και τα φρούτα που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του γαστρεντερικού μας συστήματος και προλαμβάνουν σοβαρές ασθένειες της εποχής όπως οι καρδιαγγειακές ασθένειες, ο καρκίνος και ο διαβήτης, ασθένειες που είναι άμεσα συνδεδεμένες με την κακή ποιότητα διατροφής.
Πολλοί από εμάς παρόλο που στη βρεφική μας ηλικία τρεφόμασταν με πολύ γάλα, αργότερα δυσκολευόμαστε να το καταναλώσουμε και μάλιστα έχουμε και παρενέργειες. Τι συμβαίνει λοιπόν;
Τα τελευταία χρόνια είχε επικρατήσει η αντίληψη ότι οι τροφές και τα συμπληρώματα διατροφής με αντιοξειδωτικά πολεμούν τις ουσίες που παράγονται στα καρκινικά κύτταρα. Μια πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι όχι μόνο τα αντιοξειδωτικά δε μειώνουν τον καρκίνο αλλά μπορεί να κάνουν και κακό.
Ανάλογα με τις γενετικές διαφορές κάθε άνθρωπος αντιδρά με διαφορετικό τρόπο στο αλκοόλ. Τα ένζυμα του μεταβολισμού είναι κυρίως η αιτία που δεν εμφανίζουμε όλοι την ίδια αντοχή στο ποτό και που οι περισσότεροι Ασιάτες μεθάνε εύκολα.
Η δάφνη, είναι ένα φυτό που χρήζει ιδιαίτερης εκτίμησης από την αρχαιότητα ως σύμβολο σοφίας και πίστης, και όχι άδικα αφού οι καρποί και τα φύλλα της έχουν πολλές θεραπευτικές ιδιότητες.
Τα βασικά συστατικά της Μεσογειακής διατροφής, έχουν εξυμνηθεί ως τα πιο ευεργετικά για την υγεία μας αφού πολεμούν την υψηλή αρτηριακή πίεση, προστατεύοντας μας από καρδιαγγειακά προβλήματα και άλλες ασθένειες. Ας δούμε τον μηχανισμό για το πώς το επιτυγχάνουν.
Το αλάτι χρησιμοποιείται σαν συντηρητικό των τροφίμων από την αρχαιότητα. Το πάστωμα προστατεύει τα φαγητά από τα βακτήρια, τη μούχλα και την αλλοίωση.