Τι κάνει μια συνταγή νόστιμη; Δεν είναι μόνο τα καλά υλικά αλλά και ο μοναδικός συνδυασμός των υλικών. Η αναζήτηση της καινούργιας συνταγής που να προσφέρει μια νέα, ανεπανάληπτη απόλαυση στον ουρανίσκο είναι συνεχής.
Κάποιοι άνθρωποι έχουν αυτοέλεγχο, κάποιοι όχι. Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες έχουν συνδέσει τον αυτοέλεγχο με τη διατροφή. Λένε ότι ο αυτοέλεγχος απαιτεί ενέργεια. Εάν το σώμα σας ψάχνει απεγνωσμένα για ενέργεια και δεν βρίσκει, τότε, ο αυτοέλεγχος κάνει φτερά.
Όχι, οι εταιρίες δε θέλουν να μας παραπλανήσουν. Έχουν το λόγο τους που το κάνουν. Και αυτός είναι για να φθάνουν τα πατατάκια σε εμάς τραγανά και νόστιμα, ανεξάρτητα με το πότε θα τα αγοράσουμε.
Μπορεί να μην το συμπαθείτε αλλά το λίπος λειτουργεί στο σώμα σαν μια μπαταρία, έτοιμη να σας προσφέρει ενέργεια όταν τη χρειάζεστε περισσότερο. Τι συμβαίνει λοιπόν εάν παραλείψετε ένα γεύμα ή γυμναστείτε και στραφείτε σε αυτά τα αποθέματα; Που πηγαίνει το λίπος όταν «καίγεται»;
Κάνουνε ότι μπορούμε για να αποφύγουμε τη ζάχαρη για τις επιπτώσεις που έχει στο σώμα μας. Τα τελευταία 15 χρόνια πολλοί παρασκευαστές επεξεργασμένων τροφίμων, από τα ζυμαρικά μέχρι τα αλλαντικά, έχουν αντικαταστήσει τη σουκρόζη με ένα άλλο γλυκαντικό, τη trehalose. Από τις αρχές του 2000, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι νοσοκομειακές λοιμώξεις από το βακτήριο Clostridium difficile, μπορεί η trehalose να είναι το κομμάτι του παζλ που λείπει.
Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, μερικές σταγόνες νερού στο ουίσκι βοηθούν να αποκαλύψει τα λεπτά αρώματα του.
Αυτό προέκυψε από τη μελέτη 70 ανθρώπων που δεν είχαν εκτεθεί σε κάποιο κοινό αλλεργιογόνο, αλλά εμφάνισαν ιδιοπαθή αναφυλαξία.
Γιατί ο καφές που φτιάχνουν οι barista έχει πάντα διαφορετική γεύση από αυτόν που κάνουμε στο σπίτι, ακόμη και αν είναι η ίδια ποικιλία.
Η Barry Callebaut, η μεγαλύτερη βιομηχανία κακάου ανακοίνωσε στη Σαγκάη στις 5 Σεπτεμβρίου 2017, τη δημιουργία της κόκκινης σοκολάτας.
Μια νέα έρευνα δείχνει ότι παιδιά 3 ετών που έπιναν 3 κούπες αγελαδινού γάλακτος ημερησίως ήταν ψηλότερα κατά 2 εκατοστά σε σύγκριση με τα συνομήλικα τους που έπιναν άλλους τύπους γάλακτος φυτικής προέλευσης.
Όταν έρχεται η ώρα της δίαιτας σκεφτόμαστε με το στομάχι και όχι με το μυαλό μας. Κυριολεκτικά αυτό συμβαίνει!
Η γλώσσα μπορεί να ανιχνεύσει διάφορους βασικούς θρεπτικούς παράγοντες, που ονομάζονται γευσιγόνα, όπως το νάτριο, η ζάχαρη και τα αμινοξέα, μέσω της γεύσης. Ωστόσο, το πώς αντιλαμβανόμαστε το νερό στο στόμα ήταν άγνωστο. Πολλά είδη εντόμων είναι γνωστό ότι «γεύονται» το νερό, οπότε φανταζόμασταν ότι και τα θηλαστικά θα μπορούσαν επίσης να διαθέτουν μηχανισμό ανίχνευσης νερού.
Απορυθμίσατε το βιολογικό σας ρολόι; Αλλάξτε την ώρα που τρώτε.
Περίεργες μελέτες... με περίεργα αποτελέσματα.
...Και ναι, το σκόρδο είναι μέσα!
Οι ερευνητές εξήγησαν γιατί το σπανάκι έδινε στον Ποπάυ τόσο μεγάλους μύες και γινόταν τόσο δυνατός.
Πώς γίνεται και η τέλεια, καυτή, τραγανή τηγανιτή πατάτα από το πιο νόστιμο φαγητό να αλλάζει τόσο γρήγορα που να μη θες ούτε να το δοκιμάσεις;
Το σκόρδο αφήνει τα δυσάρεστα σημάδια του στην αναπνοή μας ακόμη και μια μέρα μετά. Γιατί;
Είναι μερικές τροφές που χωρίζουν οικογένειες! Άλλοι τις λατρεύουν και άλλοι...δεν έχουν και τα καλύτερα αισθήματα για αυτές. Στο επίκεντρο πολλών διαμαχών έχουν βρεθεί οι καυτερές πιπεριές, το μπλε τυρί, τα λαχανάκια Βρυξελλών, ο κόλιανδρος, οι ντομάτες ...και η γλυκόριζα.
Όλοι γνωρίζουμε ότι το φαγητό είναι απαραίτητο για την επιβίωσή μας και ευτυχώς για εμάς είναι και πολύ απολαυστικό. Αλλά τι πραγματικά συμβαίνει στο σώμα μας αν απλά σταματήσουμε να τρώμε; Είτε η ασιτία προήλθε από φτώχεια, λιμό, εθελοντική απεργία πείνας, κάποια ιατρική πάθηση, είτε παίζετε στο SURVIVOR, η φυσιολογία της πείνας ακολουθεί την ίδια διαδικασία.
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να συμπεριλάβει κάποιος τις καυτερές κόκκινες πιπεριές στη διατροφή του. Είναι γεμάτες με θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά.
Θα σκέφτεστε, η μπύρα είναι κυρίως νερό οπότε είναι λογικό όπως την πίνουμε έτσι και να την αφήνουμε. Πιστέψατε στα αλήθεια ότι ήταν τόσο απλό; Ποτέ δεν είναι...
Τα τηγανητά λαχανικά σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο έχουν περισσότερες φαινολικές ενώσεις.
Πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι οι άνθρωποι που τρώνε τουλάχιστον 20gr ξηρών καρπών την ημέρα, έχουν χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, καρκίνου και άλλων ασθενειών.
Αποδεικνύεται ότι ακόμα και τα μικρόβια του εντέρου μας αγαπούν τη μαύρη σοκολάτα, και μάλιστα πάρα πολύ!
Φρούτο και λαχανικό μπορεί να σημαίνουν κάτι τελείως διαφορετικό για ένα σεφ και για ένα κηπουρό. Στη γκρίζα ζώνη βρίσκεται η ντομάτα.
Φάγατε καυτερό και το στόμα σας πήρε φωτιά. Σβήστε τη με γάλα.
Αν μπήκατε ποτέ στον πειρασμό να φάτε φαγητό που έπεσε στο πάτωμα, ξανασκεφτείτε το. Μια νέα μελέτη διέψευσε τον "κανόνα 5 δευτερολέπτων», δηλαδή, την ιδέα ότι το φαγητό που έπεσε στο πάτωμα είναι ασφαλές για κατανάλωση αν το μαζέψετε αρκετά γρήγορα.
Αυτό πείτε σε όποιον σας κατηγορήσει ότι πίνετε πολλούς καφέδες...
Είναι η φανταστική δίαιτα των ημερών και ναι, έχει αποτέλεσμα, αλλά όχι γιατί κόβουν τη γλουτένη.
Είτε ομελέτα, είτε βραστά ή μέσα σε γλυκά ή αλμυρά πιάτα, τα αυγά γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Ενώ για πολλά χρόνια τους είχε βγει η φήμη ότι προκαλούσαν απόφραξη των αρτηριών, τα αυγά είναι πιο υγιεινά από όσο φαντάζεστε. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα γι’ αυτά τα πλούσια σε πρωτεΐνες εργοστάσια και σε τι σας ωφελούν.
Είναι σίγουρα ένα από τα αγαπημένα φρούτα όλων! Είναι νόστιμη, χορταστική και μάλιστα οι άγουρες με τις ώριμες έχουν διαφορετική θρεπτική αξία.
Πόσες φορές έχω πει ότι τώρα πραγματικά χρειάζομαι ένα ποτήρι Coca-Cola... Γνωρίζατε όμως ότι το όνομα Coke που χρησιμοποιείται για την Coca Cola είναι κάτι παραπάνω από εύστοχο; Μέχρι το 1903, το διάσημο αυτό αναψυκτικό περιείχε μια σημαντική δόση κοκαΐνης.
Το μέλι μπορεί να πολεμήσει ακόμα και βακτηριακές λοιμώξεις; Η ζάχαρη και οι πρωτεΐνες της μέλισσας είναι οι στρατιώτες.
Υπάρχει μία διαμάχη για το αν είναι καλύτερες οι ζωικές ή φυτικές πρωτεΐνες.
Λατρεύω το καρπούζι! Το καρπούζι είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Α, C, βιταμινών του συμπλέγματος Β και καλίου, αλλά το σημαντικότερο πλεονέκτημά του βρίσκεται στο κατακόκκινο χρώμα του.
Πώς μπορείτε να καταλάβετε όλα τα αρώματα και σε τι βαρέλι ωρίμασε. Ποιες είναι οι διαφορές του αμερικάνικου μπέρμπον από το σκωτσέζικο ουίσκι.
Το θέμα που δίχασε κάθε λάτρη της σοκολάτας, παίρνει την απάντησή του.
Σας έχει τύχει ποτέ, εκεί που απολαμβάνετε το ωραίο δροσερό παγωτό σας, να αισθανθείτε ξαφνικά έναν οξύ πόνο στο μέτωπο. Αυτή η κατάσταση είναι γνωστή ως πονοκέφαλος από παγωτό, ή πάγωμα του εγκεφάλου.
Ότι τρώμε και πίνουμε επηρεάζει τη μυρωδιά του σώματός μας. Αφού καθώς η τροφή περνά από τα στάδια του μεταβολισμού, τα χημικά προϊόντα των αντιδράσεων διαχέονται σε όλο μας το σώμα.
Πολλούς ερευνητές απασχολεί η ανακάλυψη ενός φαρμάκου που θα καταπολεμά τα γηρατειά. Σήμερα βάζουμε στο μικροσκόπιο το πανέμορφο νησί της Ικαρίας και ανακαλύπτουμε γιατί εκεί οι άνθρωποι ζουν μια μακριά και υγιή ζωή.
Όσο μεγαλώνουν οι γυναίκες, και ιδίως μετά την εμμηνόπαυση, αυξάνεται ο κίνδυνος για την εμφάνιση ασθενειών, όπως καρδιαγγειακά προβλήματα και οστεοπόρωση. Μερικές διατροφικές συνήθειες και ίσως σε μορφή συμπληρωμάτων διατροφής μπορούν να ενισχύσουν τον οργανισμό.
Δύο δίδυμα αδέρφια απάντησαν στο ερώτημα κάνοντας ταυτόχρονα δίαιτα ο ένας χωρίς λιπαρά και ο άλλος χωρίς υδατάνθρακες. Δείτε σε τι συμπέρασμα κατέληξαν.
Τα αγγούρια περιέχουν νερό στο μεγαλύτερο ποσοστό τους αλλά και πολλές βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία που είναι απαραίτητες καθημερινά στη διατροφή μας. Μάθετε τις ιδιότητες του αγγουριού που το κάνουν παραπάνω από ένα απλό θρεπτικό λαχανικό.
Εκατομμύρια άνθρωποι κάθε μέρα καταναλώνουν καφέ. Μας τονώνει, μας βοηθά να συγκεντρωθούμε στη δουλειά μας αλλά και συχνά μας ανακουφίζει από τον πονοκέφαλο.
Εκτός και αν έχετε αποφύγει το μαγείρεμα, πιθανόν να έχετε κόψει ένα ή δύο κρεμμύδια και να έχετε βιώσει την καύση και τη δακρύρροια που έρχεται από τις αναθυμιάσεις.
Τα περισσότερα εμφιαλωμένα νερά έχουν μια ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στη φιάλη, αλλά χαλάει το εμφιαλωμένο νερό στην πραγματικότητα;
Από τη δεκαετία του '80 ξεκίνησε η καμπάνια για τον περιορισμό των κορεσμένων λιπαρών οξέων στη διατροφή μας. Έτσι ξεκίνησε η παραγωγή τροφίμων χωρίς ή με λίγα λιπαρά. Πόση θρεπτική αξία έχουν αυτά τα τρόφιμα;