Όταν έρχεται η ώρα της δίαιτας σκεφτόμαστε με το στομάχι και όχι με το μυαλό μας. Κυριολεκτικά αυτό συμβαίνει!
Η γλώσσα μπορεί να ανιχνεύσει διάφορους βασικούς θρεπτικούς παράγοντες, που ονομάζονται γευσιγόνα, όπως το νάτριο, η ζάχαρη και τα αμινοξέα, μέσω της γεύσης. Ωστόσο, το πώς αντιλαμβανόμαστε το νερό στο στόμα ήταν άγνωστο. Πολλά είδη εντόμων είναι γνωστό ότι «γεύονται» το νερό, οπότε φανταζόμασταν ότι και τα θηλαστικά θα μπορούσαν επίσης να διαθέτουν μηχανισμό ανίχνευσης νερού.
Απορυθμίσατε το βιολογικό σας ρολόι; Αλλάξτε την ώρα που τρώτε.
Περίεργες μελέτες... με περίεργα αποτελέσματα.
...Και ναι, το σκόρδο είναι μέσα!
Οι ερευνητές εξήγησαν γιατί το σπανάκι έδινε στον Ποπάυ τόσο μεγάλους μύες και γινόταν τόσο δυνατός.
Πώς γίνεται και η τέλεια, καυτή, τραγανή τηγανιτή πατάτα από το πιο νόστιμο φαγητό να αλλάζει τόσο γρήγορα που να μη θες ούτε να το δοκιμάσεις;
Το σκόρδο αφήνει τα δυσάρεστα σημάδια του στην αναπνοή μας ακόμη και μια μέρα μετά. Γιατί;
Είναι μερικές τροφές που χωρίζουν οικογένειες! Άλλοι τις λατρεύουν και άλλοι...δεν έχουν και τα καλύτερα αισθήματα για αυτές. Στο επίκεντρο πολλών διαμαχών έχουν βρεθεί οι καυτερές πιπεριές, το μπλε τυρί, τα λαχανάκια Βρυξελλών, ο κόλιανδρος, οι ντομάτες ...και η γλυκόριζα.
Όλοι γνωρίζουμε ότι το φαγητό είναι απαραίτητο για την επιβίωσή μας και ευτυχώς για εμάς είναι και πολύ απολαυστικό. Αλλά τι πραγματικά συμβαίνει στο σώμα μας αν απλά σταματήσουμε να τρώμε; Είτε η ασιτία προήλθε από φτώχεια, λιμό, εθελοντική απεργία πείνας, κάποια ιατρική πάθηση, είτε παίζετε στο SURVIVOR, η φυσιολογία της πείνας ακολουθεί την ίδια διαδικασία.
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να συμπεριλάβει κάποιος τις καυτερές κόκκινες πιπεριές στη διατροφή του. Είναι γεμάτες με θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά.